Escala achter de schermen | Davy Weuts

Collega's aan het werk

Davy Weuts woont samen met zijn vrouw en zoontje (1,5) in Houthulst en werkt sinds 2016 bij Escala als commercieel coördinator. Davy startte destijds bij Escala als stagiair. Na enkele eerdere administratieve werkervaringen, was Davy op zoek naar een volgende uitdaging waarin hij zich helemaal kon vinden en zichzelf kon zijn. 

“Ik heb nooit getwijfeld om hier te blijven. Ik kon me heel goed vinden in de open teamgeest en was heel blij met de kans.”

Met hulp van Jobcentrum kon hij in februari 2016 een maand stage lopen bij Escala. Op die manier kon hij proeven van de job, vaardigheden aanleren en ervaring opdoen. Die maand stage werden er uiteindelijk twee en in april 2016 startte Davy vast binnen het team van Escala. “Ik heb nooit getwijfeld om hier te blijven. Ik kon me heel goed vinden in de open teamgeest en was heel blij met de kans.”, zegt hij. 

“Ik kreeg zelf als stagiair een heel goede begeleiding en ik vind het nu zelf als stagementor ook heel belangrijk om er te zijn voor de stagiairs wanneer nodig.”  

Davy heeft tegenwoordig een ruim takenpakket: bekendmaking van het divers opleidingsaanbod via e-mailmarketing, updaten van het database-bestand, klantencontact via mail of telefonisch, strategisch meedenken over verdere uitwerking van het intern CRM-pakket, etc. Escala werkt nog steeds elk jaar samen met verschillende middelbare scholen uit de buurt als mogelijke stageplaats en Davy is sinds oktober 2016 ook de vaste stagementor voor deze stagiairs. Als ervaringsdeskundige weet hij immers goed hoe hij hen kan helpen en begeleiden om hun stage tot een goed einde te brengen. In 2018 volgde Davy ook zelf de Mentoropleiding bij Escala. Deze opleiding reikte hem veel tips aan over de begeleiding van stagiairs, hoe hij evaluatiegesprekken met hen kan houden, hoe hij moet omgaan met bepaalde types, etc. “Het was één intensieve dag opleiding, waaruit ik heel veel zaken geleerd heb die ik kan meenemen bij de begeleiding van de stagiairs bij Escala”. 
Aan het begin van een stage bereidt Davy zich altijd voor door vooraf bij de school het profiel van de stagiair na te vragen. Wat is de achtergrond van die persoon? Zijn er bepaalde zaken waarop gelet moet worden? Heeft die persoon eventueel een leerstoornis? Hoe liepen mogelijk eerdere stages? 
“Binnen ons team is het een aandachtspunt dat de stagiairs veel verschillende taken krijgen om zo een waardevolle stage te kunnen afwerken: mails opstellen, opzoekwerk op het internet, commercieel belwerk, voorbereiding evenementen, telefoon opnemen en doorgeven, vergaderingen bijwonen en notities nemen, … Deze taken zijn telkens op maat van de stagiair zelf en zijn/haar mogelijkheden.” Davy probeert ook altijd om de zaken die soms wat minder goed lopen te oefenen en te zorgen dat de stagiairs met een goed gevoel weer vertrekken. “Ik kreeg zelf als stagiair een heel goede begeleiding en ik vind het nu zelf als stagementor ook heel belangrijk om er te zijn voor de stagiairs wanneer nodig.”  


In zijn vrije tijd brengt Davy graag tijd door met zijn vrouw en zoon. Daarnaast heeft hij ook een brede interesse in IT. Puur voor de fun waagt hij zich zelfs af en toe aan wat programmeerwerk. Ook films uit de jaren 60 en 70 kan hij wel smaken.

Meer info over de mentoropleiding