Matti en Thibault kijken terug op hun stage bij Escala

Naast praktijkervaring ook persoonlijke groei

Matti Broucke en Thibault de Pover hebben dit schooljaar stage gelopen bij Escala. Het zijn beiden enthousiaste jonge kerels die we week na week zagen groeien. Ze werden begeleid door het volledige Escala-team met Davy Weuts, commercieel coördinator als stagementor. Collega Davy volgde in 2018 zelf de mentoropleiding. We stelden enkele vragen aan de stagiairs.


Kunnen jullie jezelf even kort voorstellen?

“Ik ben Matti, 18 jaar, ik studeer business support op MIA, in het 7de jaar. Ik geef al twee jaar leiding in de Chiro van Steenbrugge”, aldus Matti.
“Ik ben Thibault, 16 jaar, ik studeer in het Sint Jozef Brugge, kantoor. Mijn hobby’s zijn basket en fitness”, cfr Thibault.

Waaruit bestond jullie takenpakket bij Escala?

Samen: “Wij deden commercieel en administratief werk zoals bv. lessenroosters invoeren, uitgaande mails opstellen, klantengegevens opzoeken en klanten opbellen, helpen met de praktische voorbereiding van studiedagen, enz.

Wat was jullie eerste indruk toen jullie begonnen aan jullie stage?

“De start van de stage voelde totaal anders aan in vergelijking met mijn stage van vorig jaar bij een advocaat-eenmansbedrijf. Ik kwam nu terecht in een hecht team op een landschapsbureau. Qua taken was het bij aanvang wel wat zoeken, maar ik was er al snel mee weg. Het team was vlot aanspreekbaar voor mijn vragen”, aldus Matti.
“De eerste keer stage was voor mij heel spannend, want dit was effectief mijn allereerste stagedag. Ik wist niet echt wat er me te wachten stond, behalve dat ik op een stageplek terecht kwam waar ze opleidingen geven. Het duurde in het begin even voor ik vertrouwd was met de bedrijfssoftware, maar na veelvuldig gebruik gaat het al snel in de vingers zitten", cfr Thibault.

Welke competenties of vaardigheden hebben jullie versterkt tijdens de stageperiode?

Matti: “Ik heb meer durven bellen. Dat is iets wat ik op school niet moest doen.” Wat ik leerde op school was wel een goede voorbereiding voor de stage.
“Op communicatief vlak ben ik gegroeid, want op de werkvloer is het een soort verplichting om wat communicatiever te zijn. Ik leerde vooral meer de kernboodschap, de essentie, uit informatie te halen”, cfr Thibault.

Wat zijn jullie plannen na de stage?

Matti: "Eerst mijn school volledig afronden, daarna vakantie en nadien beginnen werken."
“Mijn droom is om in de immo- en verzekeringswereld te werken waarbij ik lang op de baan ben. En na mijn 7de jaar zou ik me graag nog meer focussen op mijn basket”, besluit Thibault.

We wensen beide stagiairs een succesvolle toekomst toe! 

Doe aanvraag voor stageplaats

Tags