Escala achter de schermen

Nick Mouton: algemeen coördinator Escala

Nick Mouton, woonachtig in Torhout, en papa van drie kinderen van 5, 10, en 11 jaar, studeerde rechten aan de Universiteit Gent. Na zijn studies deed hij zijn eerste werkervaring op bij de FOD Binnenlandse Zaken en werkte vervolgens zeven jaar voor het Vlaams parlement. “Ik volgde het beleid op rond mensen met een handicap, zowel op vlak van toegankelijkheid, onderwijs, mobiliteit als welzijn”, vertelt Nick.
Daarna was Nick een kleine vijf jaar directeur van een belangenorganisatie voor doven met een twintigtal medewerkers. 


Drie jaar geleden ging de Torhoutenaar dan aan de slag bij Escala. Gezien de focus van Escala op het versterken van overheden, non- en socialprofitorganisaties middels opleidingen, ligt dit volledig in lijn met zijn eerdere engagementen en voelt hij zich daar als een vis in het water. “De keuze voor Escala was een logische stap. Ik had ervaring opgedaan op federaal en Vlaams niveau, maar ben ook goed vertrouwd met het lokaal niveau. Hierdoor ben ik op de hoogte van de noden van de sector”, duidt Nick. 

Nick startte als ontwikkelaar voor de juridische opleidingen, maar groeide al snel door tot algemeen coördinator. “Escala is opleidingsspecialist maar ook -partner voor de besturen en socialprofitorganisaties. Onze ganse organisatie is daarop afgestemd: de inhoud van de opleidingen, de docenten en ook de voorwaarden. Vaak rekenen wij een derde aan van wat sommige andere opleidingsorganisaties vragen. Maar daarbij zetten wij absoluut hoog in op kwaliteit door continue evaluatie en monitoring. Die mix maakt ons werk heel uitdagend maar voor mij persoonlijk ook boeiend en aantrekkelijk”, zegt Nick.
“We creëren geen eenheidsworst, maar bieden toegepaste maatopleidingen aan die kwalitatief hoogstaand en heel divers zijn. Escala organiseert zowel groenopleidingen, als opleidingen rond juridische topics, IT, financieel beleid, enzovoort. Het is mijn taak als algemeen coördinator om samen met de 14 ontwikkelaars en vakexperten opleidingen te ontwikkelen in de diverse sectoren. Innoveren wordt gestimuleerd. We volgen continu de polsslag van de sector. Het is ons doel dat men automatisch denkt aan Escala als men kwalitatieve opleidingen op maat nodig heeft. Een sterk teammanagement en 400 ervaren docenten helpen dat realiseren”.


Naast Escala engageert Nick zich ook binnen verschillende verenigingen. “Maatschappelijk engagement vind ik heel waardevol. Ik ben co-voorzitter van de Gezinsbond Torhout, zit in het oudercomité van de school, en ben ook actief in een sociaal-maatschappelijk organisatie”. Daarnaast gaat al zijn tijd naar het gezin. “Elk weekend doen we een uitstap of activiteit met de kinderen. Ik doe mijn werk graag en ook in mijn vrije tijd heb ik vele engagementen. Maar er gaat niets boven Q-time met het gezin. Dat is genieten en geeft je enorm veel energie”. 


Meer weten? Stuur collega Nick Mouton zelf een mailtje