Club Productiemanagers


Collega's onder mekaar
Club Kwaliteit 050553

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De "Club Productiemanagers" verenigt productiemanagers van middelgrote en grote bedrijven, waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van productiemanagement worden behandeld.

Omschrijving

De "Club Productiemanagers" verenigt productiemanagers van middelgrote en grote bedrijven, waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van productiemanagement worden behandeld. Tijdens iedere bijeenkomst wordt er ofwel een thema gebracht door de gastspreker of gaan we op bezoek naar een bedrijf waar we kunnen zien hoe verbeterprojecten gerealiseerd werden.

Deze club staat onder toezicht van een stuurgroep die o.a. de thema's aanbrengt. Deze thema's zijn lerend en informatief met aandacht voor netwerking. Het geheel wordt steeds gebracht in een aangenaam kader. Aansluitend op de presentatie is er een uitgebreide receptie voorzien: een uitstekende gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen.

Dit netwerkinitiatief bestaat ondertussen reeds meer dan 20 jaar!

Stuurgroep

  • Benny Declercq, Inbound Manager Volvo Group - Logistics Services Gent
  • Christophe Naeyaert, Productiemanager Quick-step afdeling Unilin Flooring Wielsbeke
  • Hugo Soens, Directeur WAAK elektrische bedradingssystemen
  • Jeroen Bossaert, Operation Manager, Preventieadviseur Savic
  • Marc Deweerdt, Plantmanager McBride Ieper
  • Marc Vanoosthuyse, R&D manager, Vishay Capacitors Belgium
  • Steven Delputte, Chief Operations Officer, NV Michel Van de Wiele
  • Nicolas Piers, Operations director, Novy NV

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze club richt zich naar productiemanagers, productieleiders en productieverantwoordelijken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Programma

Sessie 1: Veiligheidsgedrag: kritieke schakel tussen uw veiligheidsambities

en -resultaten

De hiërarchische lijn is verantwoordelijk voor de veiligheid op de werkvoer. De preventieadviseur adviseert. Zo leert ons de Wet Welzijn op het werk. Veiligheid op de werkvloer komt echter pas dan tot leven wanneer het geheel van systemen, procedures en instructies gedragen wordt door een krachtige set aan veiligheidsattitudes en –gedragingen. En dat terwijl de menselijke natuur niet meteen de beste leerling van de klas is, wanneer het op arbeidsveiligheid aankomt. Hoe kan gedragsverandering dan wel worden gerealiseerd? Hoe duurzaam veiligheidsgedrag ontwikkelen? Hoe veiligheidsgedrag onbewust beïnvloeden? En vooral: welke rol speelt het management bij dit alles?

Woensdag 16 oktober 2019

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Willy Wastyn, expert in de menskant van arbeidsveiligheid, brengt een geanimeerde mix van praktijkvoorbeelden, anekdotes en “best practices” onderbouwd met de meest recente wetenschappelijke inzichten op vlak van neuropsychologie, sociologie en evolutiebiologie.

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

Sessie 2: Yes, vanaf vandaag word ik een aantrekkelijke werkgever

Hoe word ik een aantrekkelijke werkgever voor mijn werknemers en toekomstige collega’s? Het wordt steeds moeilijker om nieuwe werknemers te vinden en te behouden. Waarom moeten de talenten voor ons kiezen? Wat is de belofte die ik kan maken naar bestaande en nieuwe medewerkers toe? Wat is de visie over arbeid in de toekomst? Hoe kunnen we iets meer “reclame” maken voor ons bedrijf/ organisatie? Wat is de impact van ambassadeurs binnen uw organisatie?

Dit alles komen we te weten tijdens deze inspiratiesessie met onze gastspreker.

Woensdag 4 december 2019

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Evelyne Sinnaeve, Strateeg in Corporate & Employer Branding.

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

Sessie 3: Bedrijfsbezoek bij Unilin in het kader van Big data & machine learning

Unilin onderscheidt zich als een gedreven, innovatief groeibedrijf. Investeren in technologie en mensen kenmerken de bedrijfscultuur.

Tijdens het bezoek zien we hoe ze big data aanwenden om nieuwe trends te zien. Hoe scheppen ze orde in de chaos aan data. Hoe machines kunnen bijgestuurd worden op basis van data die ze capteren. Internet Of Things, Small Data, …

Woensdag 11 maart  2020

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting en rondleiding door Dieter D’Hondt process engineer operations.

Netwerking en receptie.

Sessie 4: Bedrijfsbezoek bij Audi Brussels

Tussen 2010 en 2018 produceerde Audi de A1-familie exclusief in de Europese hoofdstad. In 2017 rolden zo’n 95.284 voertuigen van de productielijn. Vandaag wordt in de vestiging in Brussel exclusief het eerste volledig elektrische Audi-model geproduceerd: de Audi e-tron. Bij Audi Brussels hechten ze veel belang aan een kostenbesparende productie. Als de eerste in zijn soort wordt de Audi e-tron op volledig CO2-neutrale wijze geproduceerd in de omgebouwde Brusselse fabriek, waar ook de batterijen voor het model worden geassembleerd.

Tijdens dit bezoek krijgen we inzicht in het productieproces.

Woensdag 3 juni 2020

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting en rondleiding door o.a. Peter Verschooris, Montageleiter.

Netwerking en receptie.