Club Productiemanagers


Collega's onder mekaar
Club Kwaliteit 050553

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De "Club Productiemanagers" verenigt productiemanagers van middelgrote en grote bedrijven, waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van productiemanagement worden behandeld.

Omschrijving

De Club Productiemanagers verenigt productiemanagers van middelgrote en grote bedrijven, waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen van productiemanagement worden behandeld. Tijdens iedere bijeenkomst wordt er ofwel een thema gebracht door de gastspreker of gaan we op bezoek naar een bedrijf waar we kunnen zien hoe verbeterprojecten gerealiseerd werden.

Deze club staat onder toezicht van een stuurgroep die o.a. de thema's aanbrengt. Deze thema's zijn lerend en informatief met aandacht voor netwerking. Het geheel wordt steeds gebracht in een aangenaam kader. Aansluitend op de presentatie is er een uitgebreide receptie voorzien: een uitstekende gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen.

Dit netwerkinitiatief bestaat ondertussen reeds meer dan 20 jaar!

Stuurgroep

  • Benny Declercq, Inbound Manager Volvo Group - Logistics Services Gent
  • Christophe Naeyaert, Productiemanager Quick-step afdeling Unilin Flooring Wielsbeke
  • Jeroen Bossaert, Operation Manager, Preventieadviseur Savic
  • Marc Deweerdt, Plantmanager McBride Ieper
  • Marc Vanoosthuyse, R&D manager, Vishay Capacitors Belgium
  • Nicolas Piers, Operations director, Novy NV

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze club richt zich naar productiemanagers, productieleiders en productieverantwoordelijken.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Programma

Sessie 1: Corona: Crisis of Opportuniteit – een keuze met impact. Mijn rol als leider

Het zijn bijzondere tijden en tezelfdertijd krijgen we een gelegenheid om te leren en vooruit te kijken, als individu, als team, als organisatie. Onze productie is misschien tijdelijk gestopt, maar ons denken niet! Hoe kan ik als leider van deze crisis een opportuniteit maken, een hefboom naar de toekomst? Hoe kan ik als leider het ondernemerschap, de creativiteit, de solidariteit en de passie die we in de maatschappij hebben gezien integreren in onze manier van werken? Wat is mijn rol als leider om dit waar te maken?

We hebben steeds een keuze: lezen we geschiedenis of schrijven we geschiedenis! Niet alleen als leider, maar als ganse organisatie.

Vanuit de praktijk worden in deze inspiratiesessie mogelijke antwoorden op deze vragen gegeven.

Woensdag 2 juni 2021.

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Edwin Van Vlierberghe

Edwin heeft 36 jaar kennis en ervaring opgebouwd in verschillende leiderschapsrollen met globale verantwoordelijkheid in productie en supply chain in automobiel- en spoorweg-industrie (Global Vice President Operations, Supply Chain en Quality bij Bombardier Transportation).

Belgisch vertegenwoordiger in EUWIN (European Workplace Innovation).

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

Sessie 2: Wendbaar produceren: lean, agile, lenig en flexibel

Continu blijven ontwikkelen is binnen productie, de maakindustrie een must.

Nu nog sterker dan ervoor zien we hoe belangrijk het is dat we wendbaar zijn. Bedrijven moeten zich continu zeer snel aanpassen en hier zeer behendig en soepel mee omgaan. Snel en effectief inspelen op veranderingen met tevredenheid van de klant voorop is de boodschap. We moeten allemaal groeien naar een organisatie waarbij we wendbaar, lean en agile zijn, om het met de woorden van de getrainde atleet te omschrijven: slank, fit en pezig. We moeten zowel lean als agile produceren, waarbij we m.a.w. snel kunnen inspelen op de behoeften  …. van de klanten. Hoe implementeert u lean en agile produceren, hoe worden we wendbaar en bereiken we een gezond evenwicht. Hoe zet u een dergelijke organisatie op waar iedereen hier goed mee om kan en het zelfs leuk wordt om in zo’n omgeving te werken.

Woensdag 29 september 2021.

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Prof. Dr. Ir. Hendrik Van Landeghem

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

Sessie 3: Bedrijfsbezoek bij Beaulieu Technical Textiles in het kader van recente investeringen en digitale improvements

Beaulieu Technical Textiles is lid van de Beaulieu International Group. In totaal heeft Beaulieu International Group 29 vestigingen, 18 verkoopskantoren en distributiecentra verspreid over 17 landen. De business unit Engineered Products biedt een groot productassortiment voor tal van toepassingen en omvat o.a. de divisie Technical Textiles. Beaulieu Technical Textiles combineert een pioniersgeest met expertise in de praktijk, en is dan ook een gevestigde waarde en een drijvende kracht in de internationale markt van technisch textiel. Het gespecialiseerd productportfolio biedt hoogtechnologische oplossingen op maat voor de huidige en toekomstige trends en behoeften.

Dit alles is slechts mogelijk dankzij een voortdurend streven naar continu verbeteren. Dit bedrijfsbezoek staat dan ook in het teken van operational excellence met aandacht voor recente investeringen en digitale improvements.

Woensdag 24 november 2021 van 18u30 tot 21u30

Ontvangst vanaf 18.15 uur.

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting en rondleiding door Pieter Vanoosthuyse, R&D manager Beaulieu Technical Textiles

Sessie 4: Bedrijfsbezoek bij Decospan in het kader van concrete verbeteringen als gevolg van ondernemerschap en initiatief.

Decospan is al drie generaties een betrokken familiebedrijf met een onverzadigde passie voor hout. Decospan ontwikkelt, produceert en vermarkt houtproducten met respect voor mens en natuur. Decospan is een bedrijf waar mensen hun talenten kunnen ontplooien. Daarom investeren ze in een cultuur die ondernemerschap en initiatief aanmoedigt. Op die manier slagen ze erin om elke dag opnieuw kwaliteit te leveren. In 2019 vierde men het 40 jarig bestaan.

Tijdens het bedrijfsbezoek zal de nieuwe volgens industrie 4.0 opgezette productiesite die een mooi voorbeeld is van een complexe samenhang tussen robotica, automatisatie en artificiële intelligentie worden getoond.

Woensdag 15 december 2021 van 18u30 tot 21u30

Ontvangst vanaf 18.15 uur.

Vanaf 18.30 uur: Rondleiding en uiteenzetting.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.