Brand: wat kan er mislopen?


“60 minuten webinar over de meest voorkomende problemen bij brand”
Webinar Veiligheid 210611

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na dit webinar weet u waar de knelpunten liggen wanneer er brand uitbreekt en welke preventieve maatregelen zouden moeten worden genomen om uw organisatie veiliger te maken.

Omschrijving

Vanuit de wetgeving zijn reeds een aantal zaken voorzien om accuraat te kunnen reageren bij brand in een bedrijf of organisatie. Zo zijn er nooduitgangen, bepaalde muren hebben een hoge brandweerstand, er zijn branddeuren, er is opleiding voor een aantal mensen, er is een noodplan enz…. We stellen echter vast dat niettegenstaande alle goede voornemens het toch weleens verkeerd loopt bij een brand.

In dit webinar ligt de focus op de meest voorkomende problemen bij brand. Bijvoorbeeld is er reeds nagedacht over welke informatie de brandweer nodig heeft? Hoe gaan we die hulpdiensten ontvangen? Kunnen wij al iets doen? Is de aanrijroute vrij?  Enz.

Er zijn een aantal vaak voorkomende problemen in geval van een brand. Tijdens dit webinar willen we hier even bij stil staan, wat loopt er zoal verkeerd, wat zouden we kunnen doen om dit te vermijden. Daarnaast wordt u uitgedaagd om kritisch na te denken over wat er verbeterd zou kunnen worden in uw bedrijf of organisatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot preventieadviseurs, leidinggevenden, medewerkers van de eerste interventieploeg.

Methodologie

Tijdens dit interactieve webinar wordt voornamelijk vanuit de praktijkervaring van de docent gewerkt. Het delen van 'best practices' werkt inspirerend en zal u helpen om zelf verbeteringen in uw organisatie door te voeren.

Ontdek het bijleren op afstand van bij u thuis of op kantoor. Een live interactie is mogelijk met de spreker. U kunt in real time vragen stellen via chat. De bestanden die tijdens dit webinar worden gebruikt kunt u downloaden, zodat u ook over een naslagwerk beschikt.

Programma

  • Hoe werkt een oproep naar de 112-centrale
  • Welke informatie hebben de hulpdiensten nodig
  • Wat loopt er vaak fout in geval van een brand
  • Tips om bepaalde problemen te voorkomen

Segers Mathias is full-time brandweerman en ambulancier. Daarnaast is hij lesgever binnen de West-Vlaamse brandweerschool. Mathias is instructeur brand binnen de brandweer. Door de vele interventies waar hij reeds aan deelnam kan hij spreken vanuit zijn ruime ervaring.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.