Club Continu Verbeteren

Club Kwaliteit 110518

Introductie

Voor professionals die gebeten zijn door de filosofie van continu verbeteren, efficiëntie en optimalisatie.

Omschrijving

De "Club Continu Verbeteren" verenigt lean managers, productiemanagers en kwaliteitsmanagers van bedrijven en organisaties waarbij op een flexibele manier voordrachten, discussies, recente evoluties en problemen in het kader van continu verbeteren aan bod komen.

Tijdens iedere bijeenkomst wordt er ofwel een thema gebracht door de gastspreker of wordt er op bezoek gegaan in een bedrijf waar we in de praktijk kunnen zien hoe het bedrijf zijn verbeterprojecten gerealiseerd heeft.

Het initiatief staat onder toezicht van een stuurgroep die o.a. instaat voor de thema's. Deze thema's zijn lerend en informatief met aandacht voor netwerking. Het geheel wordt steeds gebracht in een aangenaam kader. Aansluitend op de presentatie is er een walking dinner voorzien: een uitstekende gelegenheid om uw netwerk verder uit te bouwen.

Stuurgroep

  • Boudewijn Six, zaakvoerder Winfera
  • Dirk Roelens, partner Moore Stephens Strategy & Operations
  • Geert Devarrewaere, OPEX manager Mc Bride Ieper
  • Gunther Hombecq, operations manager Jaritex Bedding Ingelmunster
  • Jeroen Vansteenkiste, consultant Orbid Strategy & Operations
  • Lieven De Backere, Lean Coördinator, Waak BW vzw Kuurne
  • Tom D'Hooge, Process Development manager, Plastal NV Gent
  • Myriam Vlieghe, commercieel coördinator SBM
  • Philippe Herman, ontwikkelaar SBM

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Lean managers, productiemanagers en kwaliteitsverantwoordelijken.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Tijdens iedere bijeenkomst wordt er ofwel een thema gebracht door een gastspreker of wordt er op bezoek gegaan in een bedrijf waar we in de praktijk kunnen zien hoe het bedrijf zijn verbeterprojecten gerealiseerd heeft.

Programma

Sessie 1: Leiderschap van de toekomst: De Harada methode

In zijn zoektocht naar de diepere gronden van Lean stootte onze gastspreker meeermaals op de werken van Norman Bodek, de Amerikaan die Lean in de jaren 80 van Japan naar de USA bracht. Recentelijk ontdekte hij zo ook de "Harada methode", de laatste Lean trend, zeg maar de menselijke kant van Lean en noemde het de "ontbrekende schakel" in zijn jarenlange zoektocht.

De Harada methode is simpelweg 's werelds beste methode om mensen tot hun hoogste potentieel te ontwikkelen. De methode leert de lediinggevende ook om een goeie coach te worden in zijn dagelijks management. Ontegensprekelijk het leiderschap van de toekomst.

Voor ieder lid van de club voorzien we het boek "De Harada Methode"

Maandag 22 oktober 2018.

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Jim Lippens, Lean Manager bij Cordeel (en bedenker van het "4D Lean" model).

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

 

 

Sessie 2: Efficiëntere processen door middel van blockchain technologie

Het implementeren van een blockchain is de oplossing om de digitale bedrijfsprocessen van een organisatie te verbeteren, te vernieuwen en te beveiligen.

Het laat toe om data privacy in te bouwen en vertrouwen te brengen onder de deelnemers.

Dit alles komen we te weten tijdens deze inspiratiesessie met onze gastspreker.

Maandag 19 november 2018.

Vanaf 18.30 uur: Uiteenzetting door Kurt Callewaert, Onderzoekscoördinator Toegepaste informatica in Howest. Specialisaties: Cybersecurity, GDPR en Blockchain.

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en walking dinner.

 

Sessie 3: Bedrijfsbezoek bij Agristo: innovatie, vernieuwing en groei

Agristo met hoofdzetel in Harelbeke is sinds 1986 uitgegroeid tot een wereldspeler in de ontwikkeling en productie van diepgevroren aardappelproducten. Als Belgische onderneming zijn ze continu bezig met innovatie, vernieuwing en groei. Onlangs hebben ze op het voormalig bedrijventerrein van Unilin in de Ridder de Ghellinckstraat te Wielsbeke een nieuwe productsite gebouwd. Een investering van honderd miljoen euro, goed voor minstens 100 banen.

Een enorm project, hoe pak je dat aan, waar heb je rekening mee gehouden bij het uittekenen van de layout en de flow? Wat zou je de volgende keer eventueel anders doen?

Maandag 11 maart 2019.

Vanaf 18.30 uur: Ontvangst gevolgd door uiteenzetting en rondleiding door Kristof Wallays, operations directeur Agristo.

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en receptie.

 

Sessie 4: Bedrijfsbezoek bij TVH te Waregem

TVH groeide uit van een familiebedrijf tot een ware multinational. Daardoor kampte men met plaatsgebrek in de logistieke afdeling bij het hoofdkantoor in Waregem. In 2016 werd gestart met de afbraak van een bestaand pand naast het hoofdkantoor in Waregem. In 2016 werd gestart met de afbraak van een bestaand pand naast het hoofdkantoor om er een nieuw high tech geautomatiseerd magazijn van 12.000 m² te bouwen. In de loop van 2019 zal TVH er zijn ruime onderdelenaanbod stockeren en van daaruit orders piccken, verpakken en verzenden.

Tijdens het bezoek krijgen we inzicht in de flow, het concept, de logistiek en de vele voordelen van deze investering voor alle betrokkenen.

Woensdag 11 september 2019.

Vanaf 18.30 uur: Ontvangst gevolgd door uiteenzetting en rondleiding.

Vanaf 20.30 uur: Netwerking en receptie.