De wereld van de energieopslag en haar toepassingen


Informatieve sessie over energieopslag
Opleiding Bouw en installatie 190052

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na de training bent u in staat om een klant op een juiste manier te adviseren over de mogelijkheden en keuze van de opslagsystemen, afgestemd op het energieverbruik en de financiële mogelijkheden van deze klant. Tevens kan u de installatie van systemen begeleiden. Als VARTA Certified Installer heeft u ook de nodige certificatie om energieopslagsystemen aan te bieden van VARTA Storage, wereldspeler en marktleider van de alles-in-één energie opslagsystemen.

Introductie

Ontdek wat energieopslag kan betekenen voor de energietransitie en voor jou. Als elektrisch installateur of installateur van duurzame energietechnieken hoor je vaak spreken van energieopslag en het belang ervan voor de energietransitie. Maar waar staat dit voor en hoe kan u zich voorbereiden?

Nu tijdelijk met een voucher ter waarde van €200 bij installatie van opslag.

Omschrijving

Tijdens deze workshop krijgt u een uitgebreide toelichting over de wereld van de energieopslag en haar toepassingen. Vaak wordt energieopslag gereduceerd tot het voorbeeld van de thuisbatterij die het eigen verbruik verhoogt. Maar energieopslag betekent veel meer in de energietransitie en wordt door velen aanzien als een cruciaal element ervan.

Het eerste deel van de avond wordt grondig uiteengezet welke opslagtechnologieën er bestaan, wie de actoren zijn en wat energieopslag kan opbrengen voor consument, prosument, ondernemingen en de stakeholders van de energiesector. Daarnaast wordt u in het tweede deel van de avond gevormd tot VARTA Storage Certified Installer, zo kan u de volgende dag al meteen aan de slag.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die meer wil weten over de wereld van energieopslag.

Voorkennis

Algemene kennis van elektrische installatie en PV-systemen is vereist.

varta-1-1_2019-52.png
varta3-1-3_2019-52.jpg
varta-2-1-2_2019-52.jpg

Programma

  • Energieopslag | nut en noodzaak
  • Opslagtechnologieën
  • Belangrijke concepten
  • Commercieel beschikbare oplossingen
  • Dimensioneren van thuisopslag
  • Certificatietraining VARTA Storage

Prijsinfo

Na het volgen van deze opleiding krijgt u een voucher (=aankoopbon) van €200 die u kan inruilen bij uw eerste aankoop bij VARTA.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.