Ongevallen met gevaarlijke stoffen


60 minuten webinar over hoe u moet omgaan in geval van ongevallen met gevaarlijke stoffen
E-learning Veiligheid 210612
NIEUW

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na dit webinar zou u moeten in staat zijn  om op een correcte manier te handelen in geval van ongevallen met gevaarlijke stoffen.

Omschrijving

Welke ongevallen met gevaarlijke stoffen komen vaak voor? wat is de oorzaak? wat zijn de gevolgen voor slachtoffer, collega’s en werkomgeving? wat zijn de te nemen stappen bij een ongeval met gevaarlijke stoffen? hoe kunnen we ons voorbereiden op dergelijke ongevallen? …

Gevaarlijke stoffen komen we omzeggens overal tegen. Het beperkt zich niet enkel en alleen tot de productieomgeving, maar ook bij poetsdiensten, ook in de thuisomgeving, ook bij transport, enz. Er zijn nog tal van omgevingen en situaties te bedenken waar we geconfronteerd, zeg maar blootgesteld worden aan gevaarlijke producten en waar er dus een risico bestaat.

In geval van een ongeval zijn snelheid en efficiëntie uiteraard heel belangrijk.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot preventieadviseurs, leidinggevenden, medewerkers van de eerste interventieploeg.

Methodologie

Tijdens dit interactieve webinar wordt voornamelijk vanuit de praktijkervaring van de docent gewerkt. De docent zal een aantal situaties bespreken waarbij incidenten met gevaarlijke stoffen hebben plaatsgevonden en wat er in zo’n situatie moet gedaan worden. Het delen van 'best practices' werkt inspirerend en zal u helpen om zelf verbeteringen in uw organisatie door te voeren.

Ontdek het bijleren op afstand van bij u thuis of op kantoor. Een live interactie is mogelijk met de spreker. U kunt in real time vragen stellen via chat. De bestanden die tijdens dit webinar worden gebruikt kunt u downloaden, zodat u ook over een naslagwerk beschikt.

Programma

  • Vaak voorkomende ongevallen met gevaarlijke stoffen, oorzaken, gevolgen en risico
  • De verschillende stappen bij ongevallen met gevaarlijke stoffen
  • De hulpdiensten
  • De hulpverlening in afwachting tussenkomst gespecialiseerde diensten
  • Bespreking van een aantal concrete situaties

Segers Mathias is full-time brandweerman en ambulancier. Daarnaast is hij lesgever binnen de West-Vlaamse brandweerschool. Mathias is instructeur brand binnen de brandweer. Door de vele interventies waar hij reeds aan deelnam kan hij spreken vanuit zijn ruime ervaring.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.