Smakelijk koken voor senioren
Lekker koken voor bejaarden
Omschrijving
Escala ontwikkelde deze sessies voor wie verantwoordelijk is voor de voeding van bejaarden in een rust- en verzorgingstehuis of woon- en zorgcentrum.
U krijgt ervaringen en achtergrondinformatie mee rond de problematiek bij de slecht etende bejaarde.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Koks en keukenmedewerkers uit ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra.
Voorkennis
U bent actief betrokken in het samenstellen en/of bereiden van maaltijden voor bejaarden.
Methodologie
Theorie en praktijk wisselen elkaar af.
Wat kent u na het volgen van deze opleiding?
U krijgt ervaringen en achtergrondinformatie mee rond de problematiek bij de slecht etende bejaarde.
De cursus is er voor iedere medewerker die verantwoordelijk is voor een gezonde en evenwichtige voeding bij deze doelgroep.
Er wordt informatief en praktisch gewerkt met en rond deze thematiek
- U krijgt een overzicht van de problemen bij de slecht etende bejaarde
- Verouderen brengt een groot aantal veranderingen teweeg in de diverse weefsels van de mens
- Regels voor de voeding van de oudere mens
- U bent in staat in te spelen op de eetgewoonten van bewoners in een zorg- en wooncentra
Programma
De voeding van de bejaarden en de problemen in verband met consistentie
- Hoe komt de bejaarde in ondervoeding terecht?
- Invloed van ziekte en ondervoeding
- Tips voor de praktijk
Mevrouw Katia Cornelis, kok en diëtiste, met relevante ervaring in de zorgsector