Smakelijk koken voor senioren NIEUW

Opleiding Zorgtechnieken 050227

Omschrijving

Escala ontwikkelde deze sessies voor wie verantwoordelijk is voor de voeding van bejaarden in een rust- en verzorgingstehuis of woon- en zorgcentrum.

U krijgt ervaringen en achtergrondinformatie mee rond de problematiek bij de slecht etende bejaarde.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Koks en keukenmedewerkers uit ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra.

Voorkennis

Actief betrokken zijn in het samenstellen en/of bereiden van maaltijden voor bejaarden

Methodologie

Theorie en praktijk

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

U krijgt ervaringen en achtergrondinformatie mee rond de problematiek bij de slecht etende bejaarde.

De cursus is er voor iedere medewerker die verantwoordelijk is voor een gezonde en evenwichtige voeding bij deze doelgroep.

Er wordt informatief en praktisch gewerkt met en rond deze thematiek.

  • U krijgt een overzicht van de problemen bij de slecht etende bejaarde.
  • Verouderen brengt een groot aantal veranderingen teweeg in de diverse weefsels van de mens.
  • Regels voor de voeding van de oudere mens.
  • U bent in staat in te spelen op de eetgewoonten van bewoners in een zorg- en wooncentra

Programma

De voeding van de bejaarden en de problemen in verband met consistentie

  • Hoe komt de bejaarde in ondervoeding terecht ?
  • Invloed van ziekte en ondervoeding
  • Tips voor de praktijk