Kookschade optimaliseren XL
Kwaliteisverlies voorkomen
Omschrijving
Tijdens de bereiding, bewaring en distributie van voeding zorgen diverse factoren er voor dat de beoogde kwaliteit niet gehaald wordt. Er gaan vitamines verloren, de structuur verandert, er komt een (raar) smaakje bij... We bekijken wat er zoal kan mislopen en zoeken samen naar de oorzaken daarvan.
Door gerichte keuze van technieken en handelingen kunnen we die achteruitgang in kwaliteit beperken en de klant nog meer tevreden stellen. Gezonder, lekkerder, veiliger... We bekijken samen hoe dat kan.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Iedereen die betrokken is bij de voedselbereiding, bewaring en -distributie.
Programma
Wat is kookschade? (En wat niet)
Vormen van kookschade
- 8 soorten
- Oefenen: voorbeelden geven van kookschade (bereiding-bewaring-distributie)
- Inschatten van kookschade
- Oefenen: kookschade inschatten (bereiding-bewaring-distributie case)
- Beperken/vermijden van kookschade
- Keuze van bereidingstechniek
- Keuze van bewaringstechniek
- Keuze van distributietechniek
- Discussie: hoe kunnen we kookschade beperken (cases + eventueel eigen situaties)
Geert Bruggeman
- Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
- Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
- Gastdocent Syntra West
Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.