Kookschade optimaliseren XL

Opleiding Zorgtechnieken 180315

Omschrijving

Tijdens de bereiding, bewaring en distributie van voeding zorgen diverse factoren er voor dat de beoogde kwaliteit niet gehaald wordt. Er gaan vitamines verloren, de structuur verandert, er komt een (raar) smaakje bij... We bekijken wat er zoal kan mislopen en zoeken samen naar de oorzaken daarvan.

Door gerichte keuze van technieken en handelingen kunnen we die achteruitgang in kwaliteit beperken en de klant nog meer tevreden stellen. Gezonder, lekkerder, veiliger... We bekijken samen hoe dat kan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die betrokken is bij de voedselbereiding, bewaring en -distributie.

Programma

Wat is kookschade? (En wat niet)

Vormen van kookschade

  • 8 soorten
    • Oefenen: voorbeelden geven van kookschade (bereiding-bewaring-distributie)
  • Inschatten van kookschade
    • Oefenen: kookschade inschatten (bereiding-bewaring-distributie case)
  • Beperken/vermijden van kookschade
    • Keuze van bereidingstechniek
    • Keuze van bewaringstechniek
    • Keuze van distributietechniek
  • Discussie: hoe kunnen we kookschade beperken (cases + eventueel eigen situaties)

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 13/12/2018 09:00 12:00
donderdag 13/12/2018 13:00 16:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be
2018-315-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Bruggeman

  • Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
  • Gastdocent Syntra West