Freestechnieken in de voetverzorging


Maak de juiste keuze bij het gebruik van een frees
Opleiding Zorgtechnieken 050836

Introductie

De keuze aan frezen voor de pedicurebranche is zeer groot. Gemaakt van diverse materialen, onderscheiden ze zich in veelvoud aan soorten, maten en vormen. Ongeacht of men de nat- of droogtechniek hanteert, is het gebruik van een bepaald soort frees gebaseerd op een persoonlijke voorkeur. De vormen van frezen variëren. De meest bekende zijn de peervorm, bolvorm, de cilinder, fissuur en trepaan. Ze zijn kort, lang, dik, dun, stomp of spits. Alle frezen zijn verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen van grofheid.

Bekende frezen zijn: robijn, amaril, diamant, en RVS.

Veel gebruikte frezen zijn: diatwister, onyclean, etc. De keuze voor een bepaalde frees is afhankelijk van de constitutie van en werkzaamheden aan de te behandelen huid of nagel.

Tijdens de eerste sessie maakt docente Joukje Westerweele de Jong u wegwijs in de soorten frezen. Hierbij wordt het praktische aspect nooit uit het oog verloren, en leert u welke frees aangeraden wordt bij welke aandoening.  

Tijdens de praktijkles worden de frezen getoond en kan u hiermee zelf aan de slag! Voor de 2de les (praktijkles) is een model vereist.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De opleiding is bestemd voor zelfstandige voetverzorgers die hun vakmanschap wensen te stimuleren en op hoog peil houden.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist op het gebied van frezen.

Bijkomende info

Deze opleiding geeft recht op 40 accreditatiepunten voor GVV-kwaliteitslabel (BVV).

Voor de 2de les (praktijkles) is een model vereist.

freestechniek-voetverzorging-1-1_2005-836.jpg
feestechniek-voetverzorging-1-2_2005-836.jpg

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 17/09/2020 19:00 22:00
donderdag 24/09/2020 19:00 22:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Mevrouw Joukje de Jong is zelfstandig pedicure en publiciste voor het vakblad Podopost. Zij geeft al jaren vervolmakingscursussen bij Syntra West en geeft altijd de nieuwste technieken mee met haar cursisten.