Cultuurbewust koken
Voeding binnen specifieke culturen
Introductie
In een wereld waar diverse culturen zich meer en meer met elkaar mengen is het belangrijk om goed te kunnen inspelen op de noden en de wensen van residenten. In deze opleiding leert u hoe hiermee om te gaan.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Koks en keukenmedewerkers uit ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, woon- en zorgcentra, revalidatiecentra.
Voorkennis
U bent actief betrokken in het samenstellen en/of bereiden van maaltijden voor residenten.
Methodologie
Theorie en praktijk
Programma
- Kennismaken met verschillende culturen en hun gewoonten
- Verschillende bereidingen volgens cultuur
- A la minute inspelen op de wensen van de resident
Hanae Benallal is diëtiste en voedingsdeskundige. Naast individuele begeleiding, geeft ze ook lezingen en workshops rond gezonde voeding, dieetvoeding, voeding binnen specifieke culturen, budgetvriendelijk koken en duurzame levensstijl.
Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.