Veiligheid: praktijkvoorbeelden die werken


Mission impossible?
Opleiding Veiligheid 170209

Introductie

Veiligheid, hoe begint u er aan?

Een doe-opleiding met voorbeelden uit de praktijk.

Omschrijving

Als preventieadviseur wil u vol goeie moed aan de slag gaan in uw bedrijf of organisatie. Al gauw dreigt uw opdracht een "mission impossible" te worden. Het hoofd boven water houden in een organisatie waar welzijn op het werk nog niet structureel aangepakt wordt, is vaak lastig.

Hoe begint u eraan?

Enerzijds verlangt uw werkgever praktische oplossingen op korte termijn maar zijn de budgetten beperkt. Anderzijds weet u dat u heel wat wettelijk verplichte opdrachten en taken moet uitvoeren. Bovendien kijken collega's en leidinggevenden steeds in uw richting als het over veiligheid gaat.

Hoe pakt u dat best aan?

U krijgt massa's informatie en documentatie te verwerken, de wetgeving is continu onderhevig aan verandering. Door het bos de bomen blijven zien met een dergelijk pakket aan taken en opdrachten vraagt naast een goede basiskennis een zeer gerichte managementaanpak.

Hoe doet u dat dan?

Deze doe-opleiding reikt oplossingen aan voor zowel de startende als de ervaren preventieadviseurs. U leert keuzes maken. U maakt kennis met een systematische aanpak, u optimaliseert en boekt sneller resultaat. Dankzij uw professionele aanpak wordt u een gerespecteerde partner in uw organisatie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot de preventieadviseur.

Methodologie

De praktijkverhalen met concrete voorbeelden van goed vakmanschap, zullen ervoor zorgen dat u uw taken en opdrachten als preventieadviseur op een professionele manier kunt uitvoeren. U zal op zeer korte tijd een ruime praktijkervaring opdoen. Concreet en to the point.

Deze interactieve aanpak os alleen mogelijk met een beperkte groepsgrootte, 12 deelnemers is dan ook het absolute maximum.

Programma

  • Praktische case "Hoe organiseer ik mij"
  • Praktische case "Noodplanning: ongeval, brand"
  • Praktische case "Werken met derden"
  • Praktische case "Risicoanalyse werkpost"
  • Praktische case "Onderzoek voor indienststelling"

Christophe Vermaete is een gedreven preventieadviseur met meer dan 20 jaar ervaring in diverse functies in het bedrijfsleven. Als ervaren en gedreven preventieadviseur staat Christophe in voor een doelgerichte, systematische en praktische aanpak.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.