Financieel beheer voor de facility manager


Het strategisch belang van facility management
Opleiding Techniek, onderhoud en bouw 170603

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U hebt een inzicht in de (facilitaire) financiële informatie. U begrijpt hoe u de doelstellingen van uw onderneming kan ondersteunen door het voeren van een geschikt facilitair financieel beleid met het accent op kostenbeheersing, budget en investering.

Omschrijving

Organisaties en bedrijven zijn zich meer en meer bewust van het strategisch belang van facility management.

Facility management is geëvolueerd tot een volwaardige afdeling binnen de bedrijfsvoering. Als facility manager regelt u simpel gezegd het huishouden van een bedrijf en zorgt u ervoor dat elk personeelslid de diensten (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen.

Als facilitair manager speelt u een belangrijke rol binnen de kostenbeheersing van een organisatie en het kostenbesparend werken. De financiële aspecten en het vakkundig budgetteren zijn een belangrijk onderdeel van de dagdagelijkse activiteiten van de facility manager. Een goed financieel beheer vereist dat men op de juiste wijze weet om te gaan met het beschikbare cijfermateriaal.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot personen die tewerkgesteld zijn of willen worden als facility manager. Het programma is zeker ook interessant voor diegene die regelmatig geconfronteerd wordt met één of meerdere financiële aspecten en zich hier verder wil in verdiepen.

Methodologie

Deze opleiding zal u een antwoord geven op een aantal essentiële vragen binnen de wereld van de facility manager en dit specifiek gerelateerd aan de financiële aspecten zoals kostenbeheersing, budgettering en investeringen.

Aan de hand van cases en praktijkgevallen worden de belangrijkste aspecten toegelicht.

Deze opleiding is een gezonde afwisseling van theorie, oefeningen en cases. De docent houdt van interactie en moedigt de deelnemers steeds aan om hun vragen te stellen en discussiepunten op te werpen.

Programma

  • Wegwijs in financiën en inzicht in de (facilitaire) financiële informatie
  • Het facilitair financieel beheer inclusief case "facilitair financieel beheer"
  • Budgettering voor de facility manager
  • Investeringsbeheer voor de facility manager

Guido Vandaele, zaakvoerder van een adviesbureau gericht op financiële opleiding, coaching en realisatie van financiële verbeterprojecten.

Dankzij zijn ervaring en zijn interactieve en dynamische aanpak wordt het initiatief bijzonder leerzaam en aangenaam om te volgen.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.