Personal branding: maak van uzelf een sterk merk


De Elevator Pitch
Opleiding Persoonlijke vaardigheden 120241

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

 • U leert focussen en consistent keuzes maken in functie van een duidelijke visie en overtuiging
 • U staat zelfstandiger in het leven en wordt meer zelfbedruipend uitgaande van uw eigen kracht
 • Uw talenten worden zichtbaarder voor klant, collega en baas naarmate uw zelfvertrouwen groeit
 • U leert bewust communiceren en ernaar handelen: "Talk the talk, walk the walk"
 • U bouwt mettertijd een stevige reputatie op die potentiële klanten overtuigt van uw unieke meerwaarde of 'unique promise of value'

Introductie

Een authentiek merk begint bij uzelf

Beschouwt u uzelf als een vindingrijke "out-of-the-box thinker", terwijl uw omgeving u eerder als zakelijk en rigide gewaar wordt? Aardt u moeilijk in uw nieuwe collegiale kringen na een ingrijpende reorganisatie? Krijgt u uzelf als ijverige kracht met een goed product niettemin maar moeilijk verkocht op een krappe (arbeids)markt? Misschien grijpt u steeds naast die felbegeerde promotie?

Omschrijving

Personal branding vertrekt vanuit de grondgedachte dat het krachtigste marketinginstrument uw eigen persoon is.

Deze opleiding maximaliseert uw kwaliteiten door uw potentieel om te zetten in een authentiek persoonlijk merk, van ruwe naar gepolijste diamant. Uw merk is een ondubbelzinnige reflectie van uw toegevoegde waarde op de markt en in uw persoonlijk leven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Personal branding levert tools voor betere omgang en bandvorming met mensen en is daarom voor elke medewerker geschikt: managers, verantwoordelijken, verkopers, binnendienstmedewerkers, freelancers.

Bijkomende info

Optie tot individuele sessie!

Deze opleiding biedt u voor een kleine meerprijs de mogelijkheid om aansluitend op de opleiding een gepersonaliseerd gesprek te hebben met de docente waarbij er dieper ingegaan kan worden op uw ervaring met de nieuwe vaardigheden en de vertaling naar uw eigen situatie.

(*) Gelieve bij inschrijving via de website 'interesse in individuele sessie' te willen invullen bij opmerking indien u hierover meer informatie wenst.

Methodologie

Deze opleiding is vooral praktijkgericht en interactief.

personalbranding-2-4_2012-241.jpg

Programma

SESSIE 1

 • Personal branding: hoe, wat, waarom?
 • Personal branding begint met zelfonderzoek (self assessment): wat zijn uw doelen (zakelijk en privé) en welke strategie past u toe om die te bereiken?
 • Verkrijg inzicht in de groeicapaciteit van uw persoonlijke uitstraling
 • Ontdek zowel uw verborgen als uitgesproken talenten
 • Nadelen en hinderpalen

SESSIE 2

 • Wat is uw merk? Een unieke combinatie van capaciteiten, waarden en overtuigingen
 • Krijg de beproefde Elevator Pitch onder de knie: breng uw product zelfzeker aan de man, krachtig en kort, zoals in de geringe tijdspanne tussen het binnen - en buitenstappen tijdens een liftrit
 • Hoe consolideer en exploiteert u uzelf als ijzersterk merk door middel van fysieke en moderne sociale netwerken (LinkedIn, Twitter, Facebook, ...)

Michèle Deceuninck startte in 2004 als imagecoach. Haar drive om mensen nog verder vooruit te helpen, dreef haar naar méér en andere opleidingen in binnen- en buitenland. Intussen is Michèle sinds 2008 gecertificeerd lifecoach. Daarnaast slaagde ze in 2011 als coach Appreciative Inquiry, een vorm van coaching die altijd vertrekt vanuit de "appreciative attitude" of "waarderende ingesteldheid". In haar toolbox zitten verschillende methodes van coaching, maar telkens worden de sterktes in ondernemers, leiders en bedrijven naar voor gebracht.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.