Beter presteren met hoger EQ en NLP


Emotionele intelligentie ontwikkelen en uitbreiden
Opleiding Persoonlijke vaardigheden 150305

Introductie

NLP (Neuro-linguïstisch Programmeren) kan kortweg omschreven worden als een efficiënte, doelgerichte communicatietechnologie. Basisidee is dat er een continue beïnvloeding is van onze innerlijke toestand (emoties), onze interne processen (manier van denken) en ons extern gedrag. NLP onderzoekt de structuur van de subjectieve ervaring en 'modelleert' succesvolle rolmodellen om succesvolle patronen overdraagbaar te maken.

Emotionele intelligentie omvat:

  • kennis van de eigen emoties en denkpatronen
  • het reguleren van de eigen emoties en denkpatronen
  • zelfsturing
  • het onderkennen van andermans emoties denkpatronen
  • efficiëntere interacties en relaties met anderen

NLP leert hoe we ons EQ kunnen ontwikkelen en uitbreiden.

Omschrijving

Dat we naast een IQ ook een EQ hebben, weten we ondertussen allemaal. Maar hoe we ons IQ en EQ optimaal kunnen laten samenwerken en wat we er precies mee kunnen aanvangen in onze professionele praktijk, is een andere vraag... Daartoe kan u gebruik maken van NLP (Neuro-linguïstisch Programmeren), dat een efficiënter gebruik van uw vermogens aanleert. Het hoe en waarom ontdekt u tijdens dit seminarie.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Mensen die emotioneel intelligenter wilenl handelen in zijn/haar dagelijkse leven, op de werkvloer en in het dagelijkse leven.

Methodologie

We werken in deze training volgens de leercyclus: eerst ervaart u in een oefening waar het om draait. Van daaruit worden modellen toegelicht en expliciet gemaakt. Een zeer levendige en praktische werkwijze, die u toelaat de opgedane kennis onmiddellijk toe te passen in de praktijk.

Programma

Omgaan met je eigen emoties

  • Kennis van uw emoties en het reguleren ervan zijn twee essentiële elementen van emotionele intelligentie. Krijg meer controle over uw emoties en laat ze u helpen (de werking van emoties en state-management).

Omgaan met taken en doelen

  • Het succesvol uitvoeren van een plan, een project of een taak begint bij zelfmotivatie en het helder maken van de doelstelling. Ook hier is het de wisselwerking tussen de (bewuste) rationele overwegingen en de (onbewuste) emotionele triggers die ervoor zorgen voor effectieve resultaten.

Omgaan met anderen

  • Interpersoonlijke vaardigheden vormen het laatste luik van emotionele intelligentie. Net als computers zijn mensen niet altijd 'compatibel'. We kijken elk op onze manier naar de wereld, denken er het onze over, voelen dingen anders aan... Het kan ook anders. Breng standpunten samen en kom tot harmonieuze relaties. We leren het model van de waarnemingsposities te gebruiken om conflicten op te lossen. Dit wordt aangevuld met inzichten over het stellen van goede vragen. Pas uw taal aan en sluit aan bij de voorkeur van uw gesprekspartner.

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Prijsinfo

KMO: met de KMO-portefeuille recupereert u tot 40% van het deelnametarief. Voor gratis advies en begeleiding neemt u contact op met Kevin Labens op 078 35 36 38 of kevin.labens@sbm.be <mailto:kevin.labens@sbm.be>

Stephan Vanhaverbeke startte in 1993 zijn eerste communicatiebedrijf. Hij bouwde een uitgebreide ervaring op in de marketing, communicatie en sales en richtte diverse succesvolle ondernemingen op. Vandaag ondersteunt Stephan medewerkers, bedrijfsleiders en leidinggevenden bij het realiseren van hun ambities. Stephan is gecertificeerd NLP trainer en auteur van het boek "Talent Werkt!"