Kwaliteitsmanagement voor de facility manager


Het strategisch belang van facility management
Opleiding Kwaliteit 170607

Omschrijving

Bedrijven zijn zich meer en meer bewust van het strategisch belang van facility management.

Facility management is geëvolueerd tot een volwaardige afdeling binnen de bedrijfsvoering.

Als facility manager of facilitair manager regelt u simpel gezegd het huishouden van een bedrijf en zorgt u ervoor dat elk personeelslid de diensten (faciliteiten) tot zijn beschikking heeft om zijn werk goed te kunnen doen.

Om de kwaliteit van de dienstverlening voortdurend te verbeteren is het aangewezen om een kwaliteitsmanagementsysteem op te zetten.

Ook de facility manager wordt hiermee geconfronteerd. Om de facilitaire ondersteuning te managen zijn verschillende zaken gewoonweg een must. We denken hierbij aan ondersteuning via een Facilitair Management Informatie Systeem (FMIS), een deftig documentenbeheer, een volwaardig kwaliteitssysteem en zoveel meer.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot personen die de rol van facility manager opnemen of willen opnemen.

Het programma is zeker ook een aanrader voor diegene die regelmatig geconfronteerd wordt met kwaliteitsaspecten en zich hier verder wil in verdiepen.

Methodologie

Deze opleiding zal u een antwoord geven op een aantal essentiële vragen binnen de wereld van de facility manager en dit specifiek gerelateerd met kwaliteit en performance management.

Aan de hand van reële praktijksituaties worden de belangrijkste aspecten toegelicht. Deze opleiding is een gezonde afwisseling van theorie en praktijkcases. De docent houdt van interactie en moedigt de deelnemers steeds aan om hun vragen te stellen en discussiepunten op te werpen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

U leert hoe op de juiste manier het facilitair gebeuren kan gemanaged worden.

Programma

 • Software en FMIS voor opvolging en rapportering
 • Beheer van documenten
 • Kwaliteitszorg:
  • meetfactoren
  • SLA's
  • KPI's
  • balanced scorecard
  • beleid en doelstellingen
 • Facilitaire procedures en instructies
 • NBN EN 15221-3: de handleiding voor het kwalitatief managen van facility management

Koenraad De Smet heeft 30 jaar ervaring met diverse kwaliteitssystemen binnen openbare besturen, zorgomgevingen, onderwijs, luchtvaart, bedrijven en nonprofitorganisaties als kwaliteitsdeskundige, lead auditor en systeemanalist. Hij wordt regelmatig betrokken bij de uitwerking van kwaliteitshandboeken.

Dankzij zijn ruime ervaring, zijn interactieve en dynamische aanpak wordt deze opleiding bijzonder leerzaam en aangenaam om te volgen. U krijgt tal van tips waarmee u direct aan de slag kunt in uw eigen organisatie.