Nudging - optimaliseer het gedrag van uw publiek met een subtiel duwtje in de rug


De basisprincipes
Opleiding Klantgerichtheid 200145

Omschrijving

Leid uw klanten naar gewenst gedrag met een subtiel duwtje in de rug!

Benieuwd met welke nudgingtechnieken u uw 'klanten' subtiel leidt naar gewenst gedrag? In deze opleiding leert u de basisprincipes.

Bij nudging worden mensen onbewust gestuurd om betere en gezondere keuzes te maken. De term nudging betekent eigenlijk een duwtje geven, een duwtje in de juiste richting. Belangrijk bij nudging is dat het gaat om positieve keuzes naar voren schuiven en tegelijk ook nog steeds andere keuzes mogelijk maken. Uw klanten behouden dus hun keuzevrijheid, maar door de subtiele beïnvloeding worden ze geleid naar gewenst gedrag.

Nudging lijkt heel ingewikkeld, maar het principe wordt op allerlei manieren in ons dagelijks leven toegepast. Afgelopen jaar kwam het begrip meermaals in de media dankzij de nobelprijsuitreiking aan grondlegger professor Richard H. Thaler. Hij kreeg de Nobelprijs voor economie ondermeer voor zijn invloedrijke gedragsboek "Nudge". Daarin komen verschillende psychologische technieken aan bod.

In deze opleiding krijgt u een introductie in nudging. U keert huiswaarts met heel wat inspiratie en praktische handvatten om zelf aan de slag te gaan.

Leuk om lezen! Vijf voorbeelden van "nudging" die u maar al te goed kent:

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/09/nobelprijs-economie-voor--nudging---een--psychologisch-principe-/

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatieverantwoordelijken en medewerkers in openbare besturen, non profit organisaties, social profit organisaties, ...

Methodologie

Kan ik ook online deelnemen? Natuurlijk! De klassikale oefen- en coachingsessies gaan door in een Virtual Classroom. De docent is fysiek aanwezig in het lokaal op de campus. U hebt de keuze: u komt ook fysiek naar het lokaal. Of u wandelt online binnen. Klinkt fantastisch? Dat is het ook!

Programma

Inspelen op gedrag van mensen met nudges

In deze opleiding krijgt u een introductie in nudging. Op het einde gaat u naar huis met heel wat inspiratie en praktische handvaten om zelf aan de slag te gaan.

Nudging lijkt heel ingewikkeld, maar het principe wordt op allerlei manieren in ons dagelijks leven toegepast. Afgelopen jaar kwam het begrip meermaals in de media dankzij de nobelprijsuitreiking aan grondlegger professor Richard H. Thaler. Hij kreeg de Nobelprijs voor economie ondermeer voor zijn invloedrijke gedragsboek "Nudge".  Daarin komen verschillende psychologische technieken aan bod.

Bij nudging worden mensen onbewust gestuurd om betere en gezondere keuzes te maken. De term nudging betekent eigenlijk een duwtje geven, een duwtje in de juiste richting. Belangrijk bij nudging is dat het gaat om positieve keuzes naar voren schuiven en tegelijk ook nog steeds andere keuzes mogelijk maken. Wij behouden dus onze keuzevrijheid, maar door de subtiele beïnvloeding worden we geleid naar een gewenst gedrag.

Benieuwd naar met welke technieken u uw communicatie naar een hoger niveau kan tillen? In deze opleiding leert u de basisprincipes.

Vijf voorbeelden van "nudging", een psychologisch principe dat u maar al te goed kent

https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2017/10/09/nobelprijs-economie-voor--nudging---een--psychologisch-principe-/

 

Kan ik ook online deelnemen? Natuurlijk! De klassikale oefen- en coachingsessies gaan door in een Virtual Classroom. De docent is fysiek aanwezig in het lokaal op de campus. U hebt de keuze: u komt ook fysiek naar het lokaal. Of u wandelt online binnen. Klinkt fantastisch? Dat is het ook!

Prijsinfo

Corona?! Die bederft bij Escala uw leerhonger nooit

Deze opleiding vindt op een fysieke locatie plaats.

“Jaja, maar wat als het coronavirus opnieuw roet in het eten strooit?”

Eenvoudig: daarop zijn wij voorbereid – en u dus ook. De opleiding gaat dan gewoon door als interactieve webinar! Zo blijft u nooit op uw leerhonger zitten.

In plaats van in het lokaal binnen te stappen, wandelt u er online binnen. Startdatum en -uur blijven dezelfde. Alleen delen we de opleiding mogelijk op in meerdere kortere sessies. Toch als die uw comfort verbeteren en de leerimpact vergroten.

Webinars zijn het neusje van de trainingzalm. Het is alsof u fysiek in de zaal aanwezig bent. U interageert met uw trainer en met uw medetrainees. En u krijgt meteen antwoord op uw vragen.

Onwennig met technologie? Hoeft niet: de software die u van ons krijgt, is bijzonder gebruikersvriendelijk en komt met de begeleiding en ondersteuning waar u om vraagt.

Wees Corona te slim af. Boek nu bij Escala, waar het virus geen spelbreker meer is.

Vragen? Collega Tine zorgt voor antwoorden (mail Tine@escala.be of bel 078 35 36 38).

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.