Expert Klantgerichtheid (Certified training)


Manage het veranderproces naar klantgedrevenheid bij organisatie en medewerkers
Opleiding Klantgerichtheid 180321

Omschrijving

Met uw organisatie aan klantgerichtheid werken, loont. Meer zelfs: organisaties die het bijzonder goed doen inzake klantgerichtheid, halen veel betere resultaten. En ook medewerkers kiezen vaker voor organisaties waar de “klant” centraal staat.

Ook in de publieke sector, social-profit & zorg en non-profit & vzw’s is klantgericht werken een hot topic. De noodzaak tot verdere professionalisering stelt organisaties voor heel wat uitdagingen.

Volg de opleiding Customer Experience Management en:

 • u leert hoe een organisatie naar een klantgerichte organisatie evolueert,
 • u biedt uw doelgroep een waardevolle beleving die smaakt naar meer.
 • u motiveert uw medewerkers om hun beste beentje voor te zetten.

Zo maakt u het verschil met uw concullega’s, bedient u uw “klanten” op hun wenken, en haalt u betere resultaten. Waarop wacht u nog?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor iedere directeur/manager in een not-for-profit organisatie die wil werken aan een meer klantgerichte organisatie, voor iedereen die (mede)verantwoordelijk is om klantgerichtheid te implementeren, voor iedereen die de achterliggende drijfveren wil doorhebben hoe u een klantgerichte organisatie wil opzetten.

TIP! Klantgericht werken als organisatie vraagt om een klantgerichte cultuur. De klantgerichte filosofie moet worden gedragen door alle medewerkers, te beginnen met de Algemeen Directeur. Wie binnen zijn/haar organisatie de rol van Customer Xperience Officer wil opnemen, werkt bij voorkeur rechtstreeks onder de Algemeen Directeur.

Bijkomende info

Schrijf u in voor de gratis introsessie en keer – net als zeer veel anderen voor u – huiswaarts met  een pak inspiratie en tips! U krijgt in 2 uur inzicht in de bouwstenen van een klantgerichte organisatie!

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding bent u in staat om de rol van Customer Xperience Officer binnen uw  organisatie op te nemen.

Programma

Klantgerichtheid is een bewuste en strategische keuze. Het start van bij uw bestaansreden als bedrijf of als organisatie. Vanuit uw visie en missie bepalen wat uw klanten mogen ervaren - de klantenbeleving of customer xperience - is een uitdagende opdracht. Customer Xperience Design is een doordachte manier om als bedrijf het verschil te maken.

Met uw organisatie aan klantgerichtheid werken, loont. Meer zelfs: organisaties die het bijzonder goed doen inzake klantgerichtheid, halen veel betere cijfers. En ook medewerkers kiezen vaker voor bedrijven waar de klant centraal staat.

Ook voor de non-profit sector is dit belangrijk. De noodzaak tot verdere professionalisering brengt deze sector voor gelijksoortige uitdagingen.

 • Hoe evolueert uw organisatie naar een klantgerichte organisatie?
 • Welke acties kan u daartoe opzetten?
 • Hoe krijgt u medewerkers gemotiveerd zodat zij volop voor de klant gaan?
 • Welke klantbevragingen zet u best op en hoe gaat u aan de slag met de resultaten?
 • Hoe krijgt u de volledige organisatie on board?
 • Wat betekent een professioneel klachtenmanagement?

Tal van vragen, waar we tijdens de opleiding tal van antwoorden op geven.

Een expert worden inzake klantgerichtheid kan u leren. Stap voor stap ontdekt u de uitdagende wereld van een klantgerichte organisatie. Samen met andere leergierige klant-ambassadeurs analyseren we tal van theoretische modellen, praktische cases. Om het leereffect te maximaliseren, gebruiken we materiaal van verschillende toporganisaties die al bewezen hebben dat het anders kan.

De training zal uw organisatie boosten, zowel op het vlak van klantgerichtheid, als op het vlak van financiële cijfers. Zo veel is zeker.

Opbouw van de certified training Expert Klantgerichtheid

1. Introductie tot customer xperience management

2. Organisatie

 • Customer Xperience Design
 • Verandermanagement opzetten in lijn met klantgerichtheid
 • Organisatorische principes van klantgericht leiderschap

3. Klanten: hoe klanten bevragen en hen betrekken in uw bedrijfsprocessen

4. Medewerkers: hoe medewerkers meekrijgen en hen de juiste klantgerichte vaardigheden
aanleren

5. Performance: van meten is weten is aansturen op de juiste manier

6. Praktische case voorleggen

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 10/03/2020 18:30 21:30
dinsdag 17/03/2020 18:30 21:30
dinsdag 24/03/2020 18:30 21:30
dinsdag 31/03/2020 18:30 21:30
dinsdag 21/04/2020 18:30 21:30
dinsdag 28/04/2020 18:30 21:30
dinsdag 05/05/2020 18:30 21:30
dinsdag 12/05/2020 18:30 21:30
dinsdag 19/05/2020 18:30 21:30
dinsdag 26/05/2020 18:30 21:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • SBM Gent
 • Tramstraat 63
 • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • F: 051/268754
 • Tine@escala.be
2018-321-2-OmschrijvingDocent-1.jpg

Joost Cottyn heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van bedrijven en organisaties inzake klantgerichtheid (customer xperience design). Nadat hij eerst sales ervaring heeft opgedaan in verschillende omgevingen en zelf sales trainers ging aansturen, werd hij verantwoordelijk voor deze strategische hefboom van van gewone organisatie excellente organisaties te maken.

Naast zijn inhoudelijke expertise is hij in staat om de juiste methodologie toe te passen, om een zo groot mogelijke return te realiseren inzake klantgericht handelen. Zijn bezieling en enthousiasme maken het echte verschil. Je moet hem gezien hebben om het te begrijpen. Hij staat er!

Lees ook: https://sbm.be/testimonials/je-hebt-ook-organisaties-die-beweren-geen-klanten-te-hebben

2018-321-2-OmschrijvingDocent-4.jpg

"Het waren steeds goed gevulde avonden. Elke keer ging ik naar huis met iets om direct toe te passen, iets om te onthouden en iets om over na te denken. We werden in groep getriggerd en uitgedaagd om de zaken met een verruimde mindset te bekijken. Nooit kreeg ik het gevoel dat Joost Cottyn een ingestudeerd nummer aan het brengen was, hij nam de groep mee langs een goed doordacht traject." - Sven Masselin, Service Manager - Ebo-Enterprises

2018-321-2-OmschrijvingDocent-3.jpg

'Een training van 10 sessies die je nieuwe inzichten en content geeft. Verschillende inzichten om op lange termijn verandering te brengen, het beter te doen. Maar ook zaken die onmiddellijk kunnen toegepast worden. Dankzij een zeer energieke en inspirerende trainer wordt ook je mindset geprikkeld. Hierdoor leer je niet alleen veel maar word je ook echt in beweging gezet.' Chiara Mauro, Sales Coach - Accent Construct