BricsCAD combinatie Sheetmetal en Communicator (3D)


Ontwerpen, herwerken, uitvouwen
Opleiding ICT en informatiemanagement 180065

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding kan u efficiënt werken met Sheet Metal voor BricsCAD en met Communicator.

Omschrijving

Sheet Metal voor BricsCAD maakt het ontwerpers mogelijk om, met gebruik van de meest intuïtieve 3D direct modeling technieken, sheet metal onderdelen te importeren, aan te maken, te wijzigen, uit te vouwen en te exporteren.  MCAD-conceptfouten zijn met Sheet Metal verleden tijd. Deze software combineert de vrijheid van direct modeling met de kracht van functionele plaatbewerking.

Met BricsCAD Communicator wisselt u 3D CAD-data uit in de hoogste kwaliteit tussen alle bekende MCAD-bestanden.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die onderdelen uit plaatstaal ontwerpt en/of bestaande 3D bestanden wil werken, omzetten en exporteren.

Voorkennis

Basiskennis 2D CAD is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 8 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werk je aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming tot 40% korting via de KMO-portefeuille bekomen.

bricscad-1-1_2018-65.jpg

Programma

  • Welke bestandstypen zijn er hoe kan ik deze het best importeren en exporteren.
  • Met wat moet ik rekening houden voor een correcte import
  • 2D aanzichten maken
  • Samenstellingen maken en beheren
  • Meetstaat en BOM genereren voor offertes, calculaties, bestellingen
  • Converteren of aanmaken van plaatstalen onderdelen
  • Stijlen toepassen en beheren
  • Plaatstalen onderdelen aanpassen met specifieke functies
  • Intelligentie toevoegen aan plaatstalen onderdelen
  • Exporteren van plaatuitslagen