BricsCAD BIM voor bouwkunde (3D)


BricsCAD BIM biedt een intuïtieve BIM workflow in een bekende .dwg omgeving.
Opleiding ICT en informatiemanagement 180064

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

U kan met BricsCAD BIM werken waarbij u alle specifieke commando's aangeleerd krijgt die u tot een snel een accuraat resultaat leiden.

Omschrijving

BricsCAD is en krachtige CAD-software en biedt alle bekende .dwg 2D CAD functies, met daarnaast tijdbesparende tools en 3D Direct Modeling. BricsCAD ondersteunt het DWG bestandsformaat. U kunt uw .dwg files lezen en bewerken zonder enige vorm van conversie.

Klaar om voorbij de horizon van AutoCAD te kijken? BricsCAD biedt een compleet nieuwe wereld. Met een snel groeiende community van gebruikers en developers. En met een extreem rijke combinatie aan functies voor 2D schetsen en 3D modelleren.

De aanzienlijk uitgebreide BIM add-in voor BricsCAD brengt de kracht van Building Information Modeling naar uw Desktop. BricsCAD biedt een intuïtieve BIM workflow in een bekende .dwg omgeving. BricsCAD BIM verhoogt de creativiteit, niet de complexiteit.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze cursus is bestemd voor iedereen die wil starten met 3D tekenen en interesse heeft in bouwkunde of reeds andere bouwkundige software heeft gebruikt.

Voorkennis

Basiskennis 2D CAD is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 8 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming tot 40% korting via de KMO-portefeuille bekomen.

bricscad-1-1_2018-64.jpg

Programma

  • Bouwkundige 3D tekencommando's zoals muren, vloeren, ramen en deuren gebruiken
  • Bouwkundige 3D bewerkingscommando's
  • Tekenen en verbinden van profielen en kolommen
  • Bibliotheekelementen gebruiken en aanmaken
  • Doorsnedes
  • 2D aanzichten maken
  • Van CAD naar BIM
  • Parametrische ramen en deuren aanmaken
  • Meetstaat voor offertes, calculaties, bestellingen