Adobe XD


Geef vorm en lay-out aan een website of app zonder de minste kennis van programmeren - MAC
Opleiding ICT en informatiemanagement 180006

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze opleiding bent u in staat om uw eigen prototypes/ontwerpen van websites en apps te maken om deze bij de klant te presenteren.

Omschrijving

Met Adobe XD (Experience Design) geeft u vorm en lay-out aan een website of app zonder de minste kennis van programmeren. U maakt snel voorontwerpen (prototypes) van websites en apps. Dit programma is gericht op het ontwerpen van wireframes, layouts en interactieve desigs van websites en apps. Deze kan u onmiddellijk testen op een smartphone, tablet of laptop. Met het resultaat kan u een nieuwe website of app bij u klant gaan voorstellen. Nadien kunnen de developers de website of app gaan ontwikkelen en programmeren.

Deze opleiding wordt op Mac gegeven.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

 • ontwerpers van websites en apps
 • UX Designers

Voorkennis

 • U heeft geen programmeerkennis nodig!
 • U hebt wel een basiskennis van een mac-computer.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur mee. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van tot 40% korting via de KMO-portefeuille.

Programma

Adobe XD is de nieuwe telg binnen het Adobe gamma die het mogelijk maakt om sneller van concept naar prototype te evolueren binnen de grafische uitwerking van een webproject. Deze alles-in-één UX / UI-oplossing kan ingezet worden voor het ontwerpen van websites, mobiele apps en meer.

Komen aan bod:

 • verkennen van het werkvlak
 • beginselen van web en appdesign
 • vormgeving figuren: vormen, lijnen,...
 • vormgeving tekst
 • werken met afbeeldingen
 • een interactief design opmaken
 • een ontwerp delen met medeontwerpers/klanten
 • een ontwerp uittesten op verschillende platformen (iPhone, tablet, ...)