Telewerk: ook iets voor uw organisatie? (live webinar)


Telewerk implementeren in uw organisatie: wetgeving en praktijk
Webinar HRM 200312

Introductie

Deze avondsessie (vanop afstand!) gaat in op de wettelijke aspecten, het technische luik én het veranderingsmanagement dat dient te gebeuren.

Omschrijving

'Nieuwe vormen van werken' bestaan natuurlijk al een hele tijd, maar door de Coronacrisis zijn we noodgedwongen overgestapt op veel van deze nieuwe werkvormen. Dit heeft veel organisaties, groot en klein, uiteraard aan het denken gezet: waarom kunnen we bepaalde groepen van medewerkers voortaan niet altijd (deels) van thuis laten werken?

De gezondheidscrisis heeft de gewoonten van de werknemers veranderd. Telewerken is ondertussen voor 50% van de Belgische werknemers de norm geworden. Zoals steeds zijn er zowel voor- als nadelen. Een kader is nodig waarin de modaliteiten duidelijk worden omschreven. Er is dringend een kader rond telewerk nodig waarin duidelijke afspraken worden gemaakt over het welzijn en het privéleven van de werknemers.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

HR-verantwoordelijken, HR-medewerkers, directie

Programma

  • Structureel versus ad hoc telewerk
  • Sociaal-rechterlijke aspecten van telewerk
  • Financiële/taxatie-aspecten van telewerk
  • Welke zijn de technische mogelijkheden
  • Het afbakenen van de doelgroepen
  • Het invoeren van telewerk: veranderingsmanagement en communicatie
  • Telewerk: voordelen
  • Telewerk: nadelen

De docent is senior HR-expert en behaalde een Master in Psychologie en in Human Resource Management. Hij ving zijn carrière aan bij Randstad en ging nadien aan de slag als Scientific Member bij het HR Centre van de Vlerick Business School in Gent. Vervolgens startte hij bij bpost, waar hij kennismaakte met de verschillende domeinen van de HR-functie, doorheen verschillende HR Management-posities, die hij uitoefende in een bedrijf in volle verandering van een administratieve organisatie naar een winstgevend en beursgenoteerd bedrijf. Vervolgens werkte hij bij Coca-Cola Enterprises, waar hij eerst Senior HR Manager en nadien Associate Director HR was voor de commerciële populatie in België en Luxemburg. Momenteel is hij werkzaam in de IT-sector als HR Director. Sinds een heel aantal jaren is hij ook free-lance HR docent.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.