Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen 2020-2021

Club HRM 200199

Omschrijving

De netwerkvereniging Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen bouwt sedert meer dan 35 jaar verder aan een stevig netwerk voor HR-verantwoordelijken en HR-business partners die op elkaar kunnen vertrouwen en een beroep doen wanneer ze vragen hebben.

De Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen brengt permanente vorming en actuele thema’s. Daarnaast staan er een combinatie van professionele contact- en discussiemogelijkheden met collega’s, confrontatie van de eigen visie met die van specialisten en ervaringsuitwisseling op de planning.

Het bestuur van de netwerkorganisatie bestaat uit voorzitter Sabien Lemaire (HR-directeur Liantis), en co-voorzitters Marleen Verstraete (HR-manager Groep Huyzentruyt), en Geert Van der Donck (HR-manager ING). De organisatie en het secretariaat gebeuren in nauwe samenwerking met SBM.

De Club Personeelsmanagers West-Vlaanderen is onafhankelijk, maar maakt deel uit van het HR Pro-netwerk.

Als leden worden uitsluitend HR-managers en/of HR-businesspartners toegelaten, geen consultants.  Deelnemers moeten een eindverantwoordelijkheid dragen en een aantal jaren ervaring hebben. Het bestuur beslist autonoom over de toelating. De leden komen zowel uit de profitsector als de non-profit, vaak uit middelgrote organisaties.

Voor de 40 huidige leden staan jaarlijks negen seminaries (elke derde maandag van de maand) op het programma met een externe spreker en netwerkmogelijkheden. De thema’s worden jaarlijks vastgelegd door een stuurgroep. De events vinden plaats in Brugge en Roeselare, op locatie of online.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelname is bedoeld voor HR-verantwoordelijken, HR-business partners en alle experten die eindverantwoordelijkheid opnemen binnen de HR-afdeling van een bedrijf of organisatie.

Toelatingsvoorwaarden

Nieuwe leden kunnen deelnemen na het bezorgen van hun c.v. aan:

SBM - Club Personeelsmanagers, t.a.v. Patrick Vanhaecke.
Spoorwegstraat 48, 8200 Brugge (Sint-Michiels), tel. (078)353 638 of e-mail: patrick.vanhaecke@sbm.be

Bijkomende info

Wildcard

Elk lid beschikt over een 'netwerkkaart' waarmee hij/zij éénmaal per jaar een netwerkcollega gratis kan laten kennismaken met de Club Personeelmanagers (behalve voor de sessie van juni).

Stuurgroep

Het programma wordt opgemaakt samen met een tiental stuurgroepleden en heeft oog voor actualiteit, specifieke vaardigheden, cognitieve kennis, wetgeving en specialisatie.

Programma

Sessie 1: 28 september 2020: Rusteloosheid drijft ons voort. Ook na Covid-19?

Spreker: Prof Dr. Ignaas Devisch (moraalfilosoof), hoogleraar Ethiek, Filosofie en Medische Filosofie Ugent

De afgelopen maanden verschenen er tal van analyses over hoe anders het zou zijn na de pandemie: een andere mens, een nieuwe invulling van werk en gezondheid en het bereiken van een nieuw evenwicht. Het is stilaan tijd voor een wat tegendraadse hypothese: wat indien er niets ten gronde zal veranderen? Wat indien we na een tijdje even rusteloos  als voorheen onszelf voorbij zullen lopen, op zoek naar erkenning en geluk? Wat indien er bovendien geen evenwicht te vinden valt in dit leven? Zou dit dan een slechte of een goeie zaak zijn? Met die vragen gaan we aan de slag om meer klaarheid te scheppen over een aantal fundamentele menselijke drijfveren die zich zowel in het dagelijkse leven als op het werk manifesteren.

Locatie: Groep Huyzentruyt, Beveren-Leie

Sessie 2: 19 oktober 2020: Leiderschap van 2014 tot nu. De recentste wetenschappelijk inzichten rond leiderschap.

Spreker: PhD Cédric Velghe, Managing Partner bij de UGent spin-off, The VIGOR Unit

Cédric verzamelde alle meta-analyses rond 'Leiderschap' gepubliceerd tussen januari 2014 en nu. Meta-analyses zijn studies die de resultaten van alle bestaande studies rond een bepaald onderwerp combineren. Een synthese van deze onderzoeksbasis levert enkele opvallende inzichten en aanbevelingen op voor leiderschapsontwikkeling in organisaties. Onder meer  effectief leiderschap, gedeeld leiderschap, leiderschapstraining en -coaching, komen aan bod.

Locatie: Weinebrugge, Brugge

Sessie 3: 16 november 2020: Sociale actualiteit voor HR-verantwoordelijken

Spreker: Stijn Demeestere, senior expert sociaal recht, advocaat LAGA

De jaarlijkse afspraak met een sociaal jurist over de belangrijkste wijzigingen in het arbeidsrecht en de gevolgen voor ondernemingen en organisaties.
Stijn Demeestere koppelt geruisloos de wet aan de praktijk. Een niet te missen afspraak voor de HR-verantwoordelijke.

Locatie: Mercure Roeselare

Sessie 4: 18 januari 2021: in co-organisatie met VHR

Spreker: ntb

Locatie: Klokhof, Kortrijk

Sessie 5: 15 Februari 2021: Performance management nieuwe stijl

Spreker Yves Van Durme, Deloitte Global Human Capital Leader – Organisational Transformation

'Performance management is broken’ heeft Deloitte’s Human Capital Trends onderzoek van 2015 reeds aangetoond. Nu 5 jaar later blijft 'performance management' nog steeds voor vele organisaties een soort noodzakelijk kwaad die nog steeds niet de verwachtingen inlost noch van de medewerkers, noch die van de organisatie en het is nog steeds niet duidelijk of performance management inderdaad prestatie bevordert. Deze sessie wil ervaringen van de laatste jaren delen vanuit werk dat Deloitte voor zichzelf en voor andere organisaties rond nieuwe benaderingen van Performance management heeft uitgewerkt.

Locatie: Weinebrugge, Brugge

Sessie 6: 15 maart 2021: hoe kunnen we werknemers motiveren om (langer) aan de slag te blijven?

Spreker: PhD Hermina Van Coillie, onderzoeksexperte in het Securex studiecentrum, HR Research

Motivatie is de rode draad doorheen haar werk. Ze specialiseerde de afgelopen jaren in thema’s zoals vergrijzing en langer werken, duurzame inzetbaarheid, motivatie op de werkvloer en leiderschap. Ze baseert zich daarbij op de zelfdeterminatietheorie.

Locatie: Mercure, Roeselare

Sessie 7: 19 april 2021: Intervisie onder de leden

In de loop van het jaar wordt bepaald welke topic of topics worden behandeld. De methode is eenvoudig: de stuurgroep bereidt voor, de leden leveren een actieve bijdrage. Bedoeling is uiteraard om kennis en ervaring te delen.

Locatie: Weinebrugge, Brugge

Sessie 8: 17 mei 2021: L&D-trends en hun praktische haalbaarheid

Spreker: Mathias Vermeulen, expert L&D, oprichter en zaakvoerder, gepassioneerd door oa technologie, tools, leren en gadgets

Mathias geeft een interactieve presentatie over 8 L&D-topics waarbij deelnemers zelf beslissen waarover ze meer willen weten. Insteek hier is de impact van technologie op leren en hoe je als bedrijf laagdrempelig en impactvol kunt starten.

Locatie: Weinebrugge, Brugge

Sessie 9: 5 juni 2021: slotevent

Wenst u op de hoogte gehouden te worden van het programma 2020-2021?
Stuur een mailtje naar patrick.vanhaecke@sbm.be

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
maandag 28/09/2020 17:30 20:30
maandag 19/10/2020 17:30 20:30
maandag 16/11/2020 17:30 20:30
maandag 18/01/2021 17:30 20:30
maandag 15/02/2021 17:30 20:30
maandag 15/03/2021 17:30 20:30
maandag 19/04/2021 17:30 20:30
maandag 17/05/2021 17:30 20:30
zaterdag 05/06/2021 17:30 20:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be