BE SMART (Afspraken, werkinstructies, procedures, nota’s... SMART maken)


SMART communiceren in de voeding
Opleiding Zorgtechnieken 180314

Introductie

SMART staat voor Specifiek, meetbaar, aanvaardbaar-haalbaar, resultaatgericht en tijdgerelateerd.

Zowel in mondelinge als schriftelijke communicatie, in procedures als recepten, memo's als argumentatie ... wordt een correct begrip - en dus een correcte gevolggeving - bijna een zekerheid. Recepturen staan vaak vol van zaken die voor eigen interpretatie vatbaar zijn waardoor niet het beoogde resultaat bereikt wordt als de schrijver het niet zelf uitvoert.

Omschrijving

Hoe zort u dat men precies begrijpt en daarna ook doet wat u bedoelt? Hoe zorgt u er voor dat een klant elke keer hetzelfde op zijn bord krijgt, dezelfde leuke ervaring meemaakt? Hoe voorkomt u fouten? Hoe bepert u misverstanden, misbaksels, miserie, ...?

Voor wie is deze opleiding bestemd?

alle personeelsleden die collega's moeten aansturen, instructies geven, informeren, ... of klanten moeten inlichten, enz.

Programma

  • Werkvoorschriften en recepturen optimaliseren, hoe SMART communiceren?
  • SMART-er werken
    • SOP's
    • Poka Yoke
    • 5S
    • Lean
    • ...
  • Oefeneningen op SMART communiceren in de voeding
2018-314-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Geert Bruggeman

  • Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
  • Gastdocent Syntra West

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.