Taalbad Duits spreken op het werk – intermediair


Dompel u drie dagen onder in de Duitse taal
Opleiding Taal 140337

Omschrijving

Dompel u drie dagen onder in de Duitse taal!

Een taalbad is een intensieve, maar leuke en effectieve methode om uw taalvaardigheid aan te scherpen. Uw zelfvertrouwen groeit zienderogen. U leert er niet enkel in het Duits communiceren, maar ook redeneren! Woordenschat en grammatica worden opgefrist, uitgebreid en op een leuke manier ingeoefend.

We werken met kleine groepen zodat iedereen ruim aan bod komt in discussies, debatten en/of rollenspelen. Met de sympathieke Sarah Zollmarsch als taalcoach, voelt u zich meteen comfortabel!

#verfrissend

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor wie weinig of geen kennis heeft van de Duitse taal. Uw huidig taalniveau: 0-A1. Het doelniveau van deze taalopleiding: A1. Zie het beschrijvingsschema voor zelfbeoordeling: Gemeenschappelijk Europees Referentiekader voor Talen (CEFR).

Wij helpen u graag bij het bepalen van uw huidig taalniveau. Gratis en vrijblijvend! Zo maakt u de juiste keuze van opleiding. Geen test, maar een korte, leuke babbel met de taalcoach! Kom naar een screening op een SBM campus. Of vraag een screening via telefoon of video call aan. Contacteer Yoica Stoffyn op 078 35 36 38 of via yoica.stoffyn@sbm.be voor het inplannen van uw screening.

Methodologie

Dit taalbad wordt gegeven met de klassieke leermethode. Drie dagen met leer- en oefensessies van 5 uur.

Programma

We werken in kleine groepen van gemotiveerde deelnemers. Iedereen komt ruim aan bod in discussies, debatten en/of rollenspelen. Vijf uur per dag wordt u ondergedompeld in het Duits.

Zoals voor al onze taaltrainingen ligt de nadruk op het spreken van de taal. Tijdens de eerste sessie worden onderwerpen van algemene en/of professionele aard door de coach aangeboden. De deelnemers bepalen welke onderwerpen ze wensen te behandelen. Het programma wordt geconcipieerd rond de gekozen onderwerpen.

Mogelijke topics zijn:

  • Zich persoonlijk en professioneel voorstellen
  • Onthaal
  • Telefoongesprekken
  • E-mail
  • Duits in het dagelijks leven
  • Commerciële transacties
  • Actualiteit
  • Opfrissing van woordenschat, uitdrukkingen en grammatica
  • ...
2014-337-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Sarah Zollmarsch is geboren en getogen in Köln. Ze werkte ondermeer als corporate communications manager voor Bayer AG. De sympathieke Sarah woont sinds 2014 in Vlaanderen en werkt er als taalcoach, vertaalster en copywriter. Naast haar passie voor taal heeft ze ook een grote liefde voor kunst en cultuur.