Voedselveiligheid volgens de nieuwe ISO 22000

Opleiding Kwaliteit 180625
NIEUW

Omschrijving

Organisaties actief in de voedselketen moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de "goede werking" van hun voedselveiligheidssysteem. De risico's moeten beheersbaar blijven.

Halfweg 2018 verscheen de nieuwe versie van de ISO 22000, een nieuwe norm die de "activiteiten borgt" van toepassing op de voedselveiligheid, zeg maar een voedselveiligheidsmanagement systeem van toepassing op alle voedingsproducenten, voedingsbedrijven, de distributieketen, cateraars, grootkeukens in de voedselketen. Deze norm gaat veel verder dan alleen maar de producten van voeding, ook toeleveranciers (machines, verpakkingen, installaties, schoonmaak, ongediertebestrijding ...) moeten in orde zijn.

Al deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving, denk bv aan traceerbaarheid, autocontrole, ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Managers, kwaliteitsverantwoordelijken, leidinggevenden, interne auditoren, productieverantwoordelijken, onderhoudsverantwoordelijken, ... uit de voedingssector, voedingsverwerkende industrie en organisaties, toeleverenaciers (bv machines, opslag, transport, verpakkingsmaterialen, koelinstallaties, ...) aan de voedingssector, m.a.w. de volledige voedselketen.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding zal u een helder overzicht geven in de nieuwste ISO 22000 norm betreffende voedselveiligheid, die internationaal erkend is.

U kunt op gestructureerde wijze de risico's in uw sector beheersen en meewerken aan projecten in het kader van continu verbeteren van kwaliteitssystemen.

Programma

  • Situering, wetgevend kader, aanverwante normeringen en standaarden
  • Toegevoegde waarde van een internationaal erkend systeem
  • ISO 22000: inhoud, High Level Structure en voornaamste wijzigingen van de huidige versie t.o.v. de vroegere versie waaronder de contextanalyse
  • Hoe overstappen van het huidig systeem naar de nieuwe ISO 22000 norm
  • Hoe ISO 22000 implementeren in uw organisatie
  • Auditering volgens de ISO 22000 norm
  • Link met andere kwaliteitssystemen
  • Bespreking van enkele succesvolle implementaties, best practices

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 05/12/2019 09:00 12:00
donderdag 05/12/2019 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 10/12/2019 09:00 12:00
dinsdag 10/12/2019 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Cepa
  • Brouwersvliet 33
  • 2000 Antwerpen
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Lesdata

Datum Startuur Einduur
vrijdag 25/10/2019 09:00 12:00
vrijdag 25/10/2019 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • SBM Gent
  • Tramstraat 63
  • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Koenraad De Smet heeft 30 jaar ervaring in binnen- en buitenland met de diverse kwaliteitssystemen binnen de voedingssector. Zijn ervaringen als lead auditor ISO 9001, ISO 22000 (FSSC) en EN 16636 laten toe om de opleiding op een interactieve manier te laten verlopen en in te gaan op specifieke vragen van de deelnemers. Hij schreef reeds het boek "Kwaliteitssystemen in de zorgsector" uitgegeven door INNI en is als consultant betrokken bij de uitwerking van kwaliteitshandboeken.