Voedselveiligheid volgens de nieuwe ISO 22000


ISO 22000 volgens de nieuwe versie 2018
Opleiding Kwaliteit 180625

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Deze opleiding zal u een helder overzicht geven in de nieuwste ISO 22000 norm betreffende voedselveiligheid, die internationaal erkend is.

U kunt op gestructureerde wijze de risico's in uw sector beheersen en meewerken aan projecten in het kader van continu verbeteren van kwaliteitssystemen.

Omschrijving

Organisaties actief in de voedselketen moeten ervoor zorgen dat ze voldoen aan de "goede werking" van hun voedselveiligheidssysteem. De risico's moeten beheersbaar blijven.

Halfweg 2018 verscheen de nieuwe versie van de ISO 22000, een nieuwe norm die de "activiteiten borgt" van toepassing op de voedselveiligheid, zeg maar een voedselveiligheidsmanagement systeem van toepassing op alle voedingsproducenten, voedingsbedrijven, de distributieketen, cateraars, grootkeukens in de voedselketen. Deze norm gaat veel verder dan alleen maar de producten van voeding, ook toeleveranciers (machines, verpakkingen, installaties, schoonmaak, ongediertebestrijding ...) moeten in orde zijn.

Al deze inspanningen zijn noodzakelijk om in orde te zijn met de wetgeving, denk bv aan traceerbaarheid, autocontrole, ...

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Managers, kwaliteitsverantwoordelijken, leidinggevenden, interne auditoren, productieverantwoordelijken, onderhoudsverantwoordelijken, ... uit de voedingssector, voedingsverwerkende industrie en organisaties, toeleverenaciers (bv machines, opslag, transport, verpakkingsmaterialen, koelinstallaties, ...) aan de voedingssector, m.a.w. de volledige voedselketen.

Programma

  • Situering, wetgevend kader, aanverwante normeringen en standaarden
  • Toegevoegde waarde van een internationaal erkend systeem
  • ISO 22000: inhoud, High Level Structure en voornaamste wijzigingen van de huidige versie t.o.v. de vroegere versie waaronder de contextanalyse
  • Hoe overstappen van het huidig systeem naar de nieuwe ISO 22000 norm
  • Hoe ISO 22000 implementeren in uw organisatie
  • Auditering volgens de ISO 22000 norm
  • Link met andere kwaliteitssystemen
  • Bespreking van enkele succesvolle implementaties, best practices

Opgelet: Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner Skilliant. Het erkenningsnummer voor Skilliant is DV.O214464.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
woensdag 24/04/2024 09:00 12:00
woensdag 24/04/2024 13:00 16:00

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

  • Campus Gent NETWORKS TWO
  • Raymonde de Larochelaan 13
  • 9051 Gent
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • Tine@escala.be

Eveline Notebaert is van opleiding Bio-ingenieur in de scheikunde.

Zij heeft binnen de voedingssector een jarenlange ervaring opgebouwd als productontwikkelaar en kwaliteitsmanager.

Haar kennis en ervaring zorgt ervoor dat zij de ideale docente is voor deze opleiding.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.