Food defence voor de non-profit?


Reeds nagedacht over de praktische uitvoering van een food defense plan?
Opleiding Kwaliteit 150279

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Tips om op een zo eenvoudig mogelijke manier in onze instellingen een fooddefenseplan op stellen.

Omschrijving

Food defense is het beveiligen van uw (groot)keuken-sociaal restaurant en maaltijdbedeling tegen opzettelijke besmettingen. Dit in tegenstelling tot voedselveiligheid, dat uitgaat van onopzettelijke besmettingen. . De toenemende internationalisering en andere methodes van terreurdreigingen doen ons nadenken over hoe op een zo eenvoudig mogelijke manier in onze instellingen een fooddefenseplan op te stellen. Deze opleiding geeft je een aantal direct bruikbare tips.

Het vakgebied food defense is ontstaan in de VS in 2001 na de aanslagen van 11 september. In Europa staat food defense veelal nog in de kinderschoenen. Food defense en voedselveiligheid hebben hetzelfde doel: een veilig product om consument, merk en branche te beschermen. De methode en kennis voor food defense is echter totaal verschillend van voedselveiligheid: de HACCP-methode is niet geschikt voor food defense. Food defense vereist securitykennis. Belangrijk is tevens dat maatregelen op het gebied van food defense de maaltijdbereidingen- en logistieke processen niet verstoren.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Verantwoordelijken en medewerkers (groot)keukens, sociale restaurants, maaltijdbedeling.

Programma

  • Context
  • PAS96: Food defense inhoud
  • Checklist ter uitvoering van een interne controle
  • Opleiding van medewerkers

Philippe De Clercq

Quality Point brengt voor U de voedselveiligheidsrisico's in kaart die verbonden zijn met de productie en distributie van levensmiddelen. Door middel van audits, opleiding en begeleiding op maat brengen we een heldere invulling aan uw specifieke noden en verwachtingen. We staan organisaties bij in het halen van de gewenste commerciële standaarden (zoals BRC, BRC, S&D, IFS, IFs Logistics/broker, FSSC22000, ISO22000, COMEOS, etc.), het in regel stellen van kwaliteitssystemen in overeenstemming met de eisen van het FAVV (inclusief autocontrole), het ondersteunen van de interne kwaliteitsdienst evenals specifieke problemen waar U binnen het kwaliteitsgebeuren mee te maken krijgt.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.