Nudging bij signalisatie: tips om burgers te activeren


Gewenst gedrag bij burgers en andere weggebruikers
Webinar Klantgerichtheid 200522

Omschrijving

Leid uw burgers naar de gewenste weg met een subtiel duwtje in de rug!

Benieuwd met welke nudgingtechnieken subtiel leiden naar gewenst gedrag? In dit webinar leert u de basisprincipes.

Bij nudging worden mensen onbewust gestuurd om de gewenste keuzes te maken. De term nudging betekent eigenlijk een duwtje geven, een duwtje in de juiste richting. Belangrijk bij nudging is dat het gaat om positieve keuzes naar voren schuiven en tegelijk ook nog steeds andere keuzes mogelijk maken. Uw weggebruikers behouden dus hun keuzevrijheid, maar door de subtiele beïnvloeding worden ze geleid naar gewenst gedrag.

Nudging lijkt heel ingewikkeld, maar het principe wordt op allerlei manieren in ons dagelijks leven toegepast. Afgelopen jaar kwam het begrip meermaals in de media.  

In dit webinar krijgt u een introductie in nudging, specifiek afgestemd om toe te passen in de wegsignalisatie. Auto-, fiets- en wandelwegen, maar ook routes in kantoren en markeringen in bv. een vaccinatiecentrum of gebouw. U keert huiswaarts met heel wat inspiratie en praktische handvatten om concreet aan de slag te gaan.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Communicatiemedewerkers, mobiliteitsmedewerkers, ...

Programma

In dit webinar krijgt u een introductie in nudging. Specifiek voor het opzetten van wegsignalisatie (auto-, fiets- en wandelwegen) om burgers en andere weggebruikers tot het gewenste rijgedrag te beïnvloeden. En voor het opzetten van signalisatie in kantoren en andere gebouwen (bv. vaccinatiecentra).

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.