Videocamera- en filmtechnieken - gevorderd


Gevorderdencursus
Opleiding ICT en informatiemanagement 080046

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze training ken je het perfecte evenwicht tussen lenskeuze, diafragma en scherptediepte. Je leert de camera- en filmtechnieken perfect toepassen in een binnen- en buitenomgeving. Deelnemers leren eveneens nieuwe toepassingen van basisbelichting en geluidsopname.

Omschrijving

Deze gevorderdencursus is het logische vervolg op de basiscursus in film- en cameratechnieken. De cursus vindt voor een groot deel plaats in onze opnamestudio's. Je gaat verder in op de specifieke toepassingen als sluitertijd, diafragma, brandpuntsafstand en kleurtemperatuur. De relatie tussen lenskeus, diafragma en scherptediepte komt aan bod tijdens oefeningen in de AV-studio. Speciale aandacht gaat uit naar correcte toepassing van camerabewegingen waarbij onder andere met minijib en steadycam-JR wordt geoefend. Ook is er aandacht voor basisbelichting en geluid bij video.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Voor professionele mediamakers die hun kennis wil uitbreiden op het gebied van E.N.G.- en studiocamera.

Voorkennis

Kennis op het niveau van van de basiscursus in camera- en filmtechnieken is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van korting via de KMO-portefeuille.

video-fiml-camera-audiovisueel-1-1_2008-46.png

Programma

  • Bediening schoudercamera's
  • Werken met studiocamera's
  • Werken met een professioneel lichtplafond
  • Basiskennis videoformaten
  • Basiskennis videomixers en controle- en afregelapparatuur
  • Belichten met een cameralamp
  • Camerabeweging en toepassing
  • Werken in een E.N.G.-team
  • Toepassen van lichttechniek op locatie

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.