Social media: Social media in beeld met Instagram, Pinterest en Snapchat - gevorderd


Vertel uw verhaal met beelden
Opleiding ICT en informatiemanagement 150184

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na deze vormingzal u meer visueel denken en weten hoe de sociale beeldplatforms Pinterest, Instagram en Snapchat effectief in te zetten in uw organisatie of zaak. Daarnaast ontdekt u ook enkelel beeldbewerkingsapps die u toelaten uw beelden te optimaliseren vooraleer u ze deelt op social media.

Omschrijving

Een beeld zegt meer dan duizend woorden. Verschillende platformen laten het woord voor wat het is en laten hun leden hun verhaal vertellen met beelden. Pinterest, Instagram en Snapchat zijn zo'n platformen die gebaseerd zijn op afbeeldingen en het delen er van. Het succes van deze social media platformen zit hem vooral in het visuele aspect. Vele beeldbewerkingsapps laten dan ook toe om uw afbeeldingen ten volle te optimaliseren vooraleer u ze met de wereld deelt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot iedereen die meer wilt weten over het gebruik en toepassen van visuele content met Pinterest, Instagram en Snapchat.

Voorkennis

Er is geen specifieke voorkennis vereist maar gebruikerskennis van pc of mobile device en basiskennis in social media wordt sterk aanbevolen.

Bijkomende info

Op zoek naar een prikkelende maatopleiding?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Klaar om uw onderneming succesvol op de juiste sociale media te lanceren?

Zoek op deze website naar onze vorming 'Social media: hands-on praktijkcoaching voor uw eigen zaak' of vraag vrijblijvend naar onze tarieven voor toegepaste coaching en maatopleiding via info@sbm.be.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen.

social-media-pinterest-instagr-1-traject_2015-184.png

Programma

  • Aanzet visuele marketing
  • Waarom kiezen voor een visueel social media platform?
  • Wat is het verschil tussen Pinterest, Instagram en Snapchat?
  • Op de juiste manier opzetten van een account
  • Vinden van interessante content en personen
  • Welke afbeeldingen mag je delen?
  • Hoe zorg je ervoor dat je gevolgd wordt?
  • Tips voor persoonlijk en bedrijfsmatig gebruik
  • Praktische apps voor beeldbewerking