Introductie tot GIS met ArcGIS


Welcome to GIS
Opleiding ICT en informatiemanagement 180378

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding kan u:

  • GIS data begrijpen
  • De juiste data leren selecteren voor een GIS project
  • Een GIS-kaart creëren, delen en editeren
  • Gebruik maken van de gepaste symbologie
  • Data en kaarten sharen
  • Ruimtelijke analyses uitvoeren om bepaalde vragen te beantwoorden en nieuwe informatie te creëren

Introductie

Werk slimmer met ArcGIS, de meest performante software voor mapping en spatial analytics.

Omschrijving

Deze cursus is voor iedereen die nog geen ervaring heeft met een Geografisch Informatie Systeem (GIS).U krijgt een inleiding tot de GIS-concepten en de ArcGIS tools die gebruikt worden om objecten te visualiseren, patronen te ontdekken, informatie te bekomen en deze informatie met anderen te delen. Tijdens de opleiding leert u eenvoudige geografische analyses uit te voeren en de resultaten weer te geven in de vorm van een kaart. Deze cursus wordt gegeven met ArcGIS Online.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is geschikt voor personen met geen of minimale ervaring met GIS.

Voorkennis

U hebt een basiskennis PC.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 15 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

Programma

1. Welcome to GIS

2. 3D, afbeeldingen, real-time data

3. Werken met GIS data

4. Mapping in GIS

5. Delen en samenwerken

6. Werken met data

7. 'Putting GIS to use'