Agile PM Practitioner

Opleiding ICT en informatiemanagement 140900

Omschrijving

Agile Project Management, gebaseerd op DSDM Atern, is een innovatieve benadering van projectmanagement, die mensen helpt om effectiever met elkaar samen te werken, om samen bedrijfsdoelstellingen te bereiken. In tegenstelling tot een traditionele Project Management aanpak worden in deze methode het tijdskader, de kosten en de kwaliteit in de vroege beginfase van het project vastgelegd.

Agile Project Management biedt:

  • een aanpak die wendbaarheid biedt, maar met behoud van de concepten, opleveringmethode en project management methodologie.
  • is een agile aanpak die hand in hand en volledig complementair kan toegepast worden, samen met een meer geformaliseerde projectmanagement methode zoals PRINCE2.

Deze Agile PM Practitioner opleiding -  vervolgopleiding na de Agile PM Foundation opleiding - focust zich op het kunnen toepassen van Agile Project Management methode voor concrete scenario's.

Het 'Agile PM Practitioner examen'

Deze opleiding is eveneens dé voorbereiding op het afleggen van het 'Agile PM Practitioner examen' dat u op het einde van de laatste opleidingsdag (of avondsessie) ook daadwerkelijk kan afleggen. Het examengeld voor het 'Agile PM Practitioner examen' zit vervat in het inschrijfgeld van de opleiding.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Projectmanagers met ervaring
  • Agile teamleden die willen Agile Project Managers geworden

Voorkennis

  • Het is wenselijk, maar niet noodzakelijk, dat de deelnemers reeds enige prakijkervaring betreffende projectmanagement.
  • Het is vereist dat deelnemers aan de 'Agile PM Practitioner' opleiding geslaagd zijn voor het "Agile PM Foundation" examen.

Toelatingsvoorwaarden

Deelnemers aan 'Agile PM Practitioner' opleiding moeten geslaagd zijn voor het 'Agile PM Foundation' examen.

Methodologie

In deze opleiding wordt afgewisseld tussen een uiteenzetting van Agil PM concepten (60% van de opleidingstijd) en  praktijkvoorbeelden (40%)

Deze opleiding is eveneens dé voorbereiding op het afleggen van het "Agile PM Practitioner examen" dat u op het einde van de laatste opleidingsdag (of avondsessie) ook daadwerkelijk kan afleggen.

Aantal deelnemers tot deze opleiding wordt - omwille van didactische redenen - beperkt tot maximum 12 deelnemers!

agile-pm-1-traject_2014-900.png

Programma

Tijdens de opleiding ligt de focus op het zelfstandig kunnen toepassen van Agile PM methode. Hiervoor leren de deelnemers vertrekkend vanuit verschillende scenarios de verschillende stappen va Agile PM toe te passen.

Concrete wordt er aandacht besteed aan volgen de topics:

  • AGILE PM Knowledge Review
  • Intro Session Practitioner Course
  • Oefeningen: Techniques, People and Roles, Control, Lifecycle and Products, Open Session, Revision and Discussion, Examples & Knowledge, Check Exam Exercise, Agile PM Practitioner exam, Course Conclusion

Deze opleiding is eveneens dé voorbereiding op het afleggen van het "Agile PM Practitioner examen" dat u op het einde van de laatste opleidingsdag (of avondsessie) ook daadwerkelijk kan afleggen.

SBM en ESCALA, both brands of the Syntra West group, is an affiliate of QRP Management Methods International for Agile PM.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.