Lerend netwerk: vormingsverantwoordelijken zorgsector


Leer uit ervaringen van uw collega's
Opleiding HRM 130584

Introductie

“L&D is het nieuwe recruteren”, lezen we hier en daar. De functie van L&D- of vormingsverantwoordelijke wint nog aan belang en kent vele facetten. Om gezamenlijk tot nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen te komen, organiseren wij voor u dit lerend netwerk, ondertussen aan de 9de jaargang. Deelname aan dit netwerk levert u frisse ideeën en nieuwe contacten, en biedt u de mogelijkheid tot zelfreflectie.

Omschrijving

Tijdens 4 voormiddagen in 2022 wensen wij kennis en ervaring te delen, kruisbestuiving te stimuleren en zo tot een interessante dynamiek te komen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelname is bedoeld voor opleidings- en  vormingsverantwoordelijken, medewerkers personeelsdienst, stafmedewerkers,… uit de zorgsector. Consultants kunnen niet aansluiten.

De zorgsector definiëren we hierbij als organisaties binnen de ziekenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg, kinderopvang, instellingen voor personen met een handicap, … zowel privé als door de overheid georganiseerd.

We richten ons hierbij tot organisaties gelegen van de kust tot en met de as Antwerpen-Brussel.

Volgende organisaties maakten in 2020 reeds deel uit van ons netwerk:

AZ Sint-Jan, Brugge-Oostende / UZ, Gent / ASZ, Aalst / PZ H. Familie, Kortrijk / AZ Alma, Eeklo / PC Sint-Jan-Baptist, Zelzate / AZ Sint-Blasius, Dendermonde / AZ Damiaan, Oostende / Jan Yperman Ziekenhuis, Ieper / Koningin Elisabeth Instituut, Oostduinkerke / Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen / AZ Zeno, Knokke-Blankenberge-Maldegem / AZ Jan Palfijn, Gent / WZC Veilige Have, Aalter / OLV Ziekenhuis, Aalst / APZ Sint-Lucia, Sint-Niklaas / AZ Delta, Roeselare / AZ Sint-Elisabeth, Zottegem ¨ Woonzorggroep GVO-Groepering van Voorzieningen voor Ouderenzorg, Kortrijk / ZorgConnect, Elversele

Stuurgroep

Een stuurgroep met ervaringsdeskundigen uit het werkveld waakt over een zinvolle en actuele invulling van het programma.

Leden van de stuurgroep:

  • Shirley Wallaert, Vormingscoördinator verpleging – AZ Sint-Jan Brugge-Oostende AV
  • Jan Messely, Stafmedewerker – PZ H. Familie Kortrijk
  • Nathalie Vanlerberghe, Stafmedewerker HRM – AZ Damiaan Oostende
  • Lynn Hermie, Opleidingsconsulent – UZ Gent
  • Liesbeth Verbanck, Vormingscoördinator – Jan Yperman Ziekenhuis, Ieper

Bijkomende info

Wildcard

Als lid van het netwerk kan u bij 1 van de 4 sessies een collega gratis laten kennismaken met dit lerend netwerk. Dit kan een collega zijn binnen uw eigen organisatie of daarbuiten.

Praktisch

Elke sessie start om 09u00 en loopt tot omstreeks 13u30:

  • 09u00-09u30: Onthaal met koffie
  • 09u30-12u30: Netwerksessie
  • 12u30-13u30: Netwerkmoment met lunch
  • 13u30-14u30: Facultatieve rondleiding bij de gastlocatie

Prijs

€ 495,00 (exclusief btw)

Terugkerende leden van 2021 betalen € 425,00 (exclusief btw)

Voor inlichtingen m.b.t. inhoud van het programma:

Patrick Vanhaecke - Tel. 050 40 30 97 - patrick.vanhaecke@escala.be

Programma

Sessie 1: Hoe kunnen we medewerkers meekrijgen op de sneltrein van de digitale transformatie?

26 april

Digitale technologieën hebben een gigantische impact op elke organisatie, groot of klein. De snelheid van de verandering is ongezien. De echte uitdaging is echter niet de technologie, maar wel de menselijke factor. Hoe krijgt u uw medewerkers mee in het verhaal? Hoe bereidt u uw organisatie ‘organisationeel’ voor op de steeds snellere, diepgaandere digitalisering? Met een aanpak op maat van uw organisatie.

Spreker: Adrien Willems, expert digitale strategie en transformatie, mentor en coach

Sessie 2: Strategieën om stress te verlagen bij je medewerkers

21 juni

Medewerkers stressvaardiger maken, kans op burn-out verminderen, is een uitdaging voor organisaties. Wat is de rol van de organisatie, de leidinggevende? Hoe kunt u stress vlug herkennen. Wat kunt u meegeven aan leidinggevenden? In deze interactieve sessie krijgt u inzichten en technieken aangereikt om stress te verlagen bij uw medewerkers en de energie hoog te houden.

Sprekers: Brigitte Denolf & Carine Dewulf, veerkracht coaches en trainers bij Stress Impact Lab

Sessie 3: Ontwikkelen van leertrajecten

20 september

The proof of the pudding is in the eating: het uittekenen van motiverende leertrajecten. Of u nu kiest voor een online traject, een klassikale opleiding of een mix van beiden: de basisprincipes zijn vaak gelijk. Maar wat zijn die principes en hoe bouwt u nu gestaag een traject uit, dat inspeelt op de concrete noden in uw organisatie en dat impact heeft op de kennis en het gedrag van uw medewerkers?

We bespreken hoe u leertrajecten kunt meten, hoe u de juiste KPI’s kunt selecteren en welke tools u voor dit alles kunt inzetten.

Spreker: Mathias vermeulen, L&D-expert

Sessie 4: Toetsen opmaken voor niet-gecertificeerde opleidingen

15 november

Welke soorten toetsen, testen, examens bestaan er? Wat is hun functie en wanneer wordt wat toegepast? Welk proces komt er kijken bij het ontwerpen van toetsen? Welke zijn de kwaliteitseisen van toetsen en de veel voorkomende fouten die gemaakt worden bij het opstellen van toetsen?

Spreker: Christophe Dhaenens, L&D-expert

Sessie 1: Adrien Willems

sessie 2: Brigitte Denolf en Carine Dewulf

sessie 3: Mathias Vermeulen

sessie 4: Christophe Dhaenens

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.