Lerend netwerk: vormingsverantwoordelijken zorgsector

Opleiding HRM 130584

Introductie

Als vormingsverantwoordelijke klinken begrippen als leercultuur, leertransfer,,...  u waarschijnlijk niet onbekend in de oren, wat daarom niet wil zeggen dat ze geen uitdaging meer vormen.

Net als uw collega's uit andere zorginstellingen heeft u ongetwijfeld ook af en toe te maken met minder succesvol geïmplementeerde leertrajecten, weerstand in trainingsgroepen,...

Omschrijving

Om gezamenlijk tot nieuwe inzichten, werkwijzen en oplossingen te komen, organiseren wij voor u dit lerend netwerk, ondertussen in een vijfde jaargang.

Deelname aan dit netwerk levert u frisse ideeën en nieuwe contacten, en biedt u de mogelijkheid tot zelfreflectie.

Tijdens 4 voormiddagen in 2018 wensen wij kennis en ervaring te delen, kruisbestuiving te stimuleren en zo tot een interessante dynamiek te komen.

Goed wetende dat de jusite leervorm mee bepalend is voor een optimaal leerresultaat, hebben we er bij elke sessie voor gezorgd dat gewerkt wordt aan de hand van de meest geschikte formule. Sommige topics lenen zich perfect voor een kennisoverdracht van expert naar publiek, andere komen dan weer best tot uiting via intervisie of een combinatie van beide. In het programma staat bij elke sessie vermeld welke leervorm wordt gehanteerd.

Een stuurgroep met ervaringsdeskundigen uit het werkveld waakt over een zinvolle en actuele invulling van het programma.
Leden van de stuurgroep:

  • Shirley Wallaert, vormingscoördinator verpleging - AZ Sint-Jan-Brugge- Oostende AV
  • Jan Messely, stafmedewerker - PZ H. Familie Kortrijk
  • Nathalie Vanlerberghe, stafmedewerker HRM - AZ Damiaan Oostende
  • Helga De Keyzer, stafmedewerker HR / opleidingsconsulent team Vorming Personeel en Organisatie - UZ Gent

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deelname is bedoeld voor opleidings- en  vormingsverantwoordelijken, medewerkers personeelsdienst, stafmedewerkers,...uit de zorgsector.

Opgelet: consultants kunnen niet aansluiten.

De zorgsector definiëren we hierbij als organisaties binnen de ziekenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg, kinderopvang, instellingen voor personen met een handicap,... zowel privé als door de overheid georganiseerd.

We richten ons hierbij tot organisaties gelegen van de kust tot en met de as Antwerpen-Brussel.

Volgende organisaties maakten in 2017 reeds deel uit van ons netwerk:

AZ Sint-Jan, Brugge-Oostende / UZ, Gent / Algemeen Stedelijk Ziekenhuis,  Aalst / PZ H. Familie, Kortrijk / AZ Alma, Eeklo / PC Sint-Jan-Baptist, Zelzate / AZ Sint-Blasius, Dendermonde / AZ Damiaan, Oostende / Jan Yperman Ziekenhuis, Ieper / Koningin Elisabeth Instituut, Oostduinkerke / OLV Ziekenhuis, Aalst / Wit-Gele Kruis Oost-Vlaanderen / AZ Delta, Roeselare / AZ Sint-Lucas, Brugge

Bijkomende info

Wildcard

Als lid van het netwerk kan u bij 1 van de 4 sessies een collega gratis laten kennismaken met dit lerend netwerk. Dit kan een collega zijn binnen uw eigen organisatie of daarbuiten.

Praktisch

Elke sessie start om 09u00 en loopt tot omstreeks 13u30:

- 09u00-09u30: Onthaal met koffie

- 09u30-12u30: Netwerksessie

- 12u30-13u30: Netwerkmoment met lunch

- 13u30-14u30: Facultatieve rondleiding bij de gastlocatie (bij sessie 3; bij sessie 4 starten we de sessie met de rondleiding).

Prijs

€ 445,00 (exclusief BTW)

Voor inlichtingen m.b.t. inhoud van het programma:

Joke Six - Tel. 050 40 30 92 - joke.six@escala.be

Methodologie

Goed wetende dat de juiste leervorm mee bepalend is voor een optimaal leerresultaat, hebben we er bij elke sessie voor gezorgd dat gewerkt wordt aan de hand van de meest geschikte formule. Sommige topics lenen zich perfect voor een kennisoverdracht van expert naar publiek, andere komen dan weer best tot uiting via intervisie of een combinatie van beide.

In het programma staat bij elke sessie vermeld welke leervorm wordt gehanteerd.

Lesdata

Datum Startuur Einduur
dinsdag 19/03/2019 09:00 13:00
dinsdag 18/06/2019 09:00 13:00
dinsdag 17/09/2019 09:00 13:00
dinsdag 19/11/2019 09:00 13:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Escala Brugge
  • Spoorwegstraat 14
  • 8200 Brugge
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Sessie 1: Katelijn Nijsmans, trainer-consultant en neuropsycholoog.

Sessie 2: Johan De Lille, coach en expert trainer inzake softskills.

Sessie 3: Tamara Lenaerts, experte in het werken met leergroepen en teams.

Sessie 4: Nele Verstraete, opleidingshoofd verpleegkunde, studiegebied Gezondsheidszorg VIVES en Eleonora Holtzer, Vlaams Zorgambassadeur verbonden aan het kabinet van minister Vandeurzen.