Club management publieke sector en socialprofit
Introductie
In deze Club Management worden directie, leidinggevenden, HR en stafmedewerkers uit de public en social profit samengebracht rond topics die voor uw organisatie van belang zijn. Minstens even belangrijk als het kader is de zeer praktische vertaling zodat u vanuit uw positie met nieuwe inzichten en handvaten aan de slag kan gaan in uw eigen organisatie.
Omschrijving
Topics Club Management 2025:
- Het cruciale belang van duurzaamheid (EGS )
- De kracht van generaties
- Van crisis naar krachtig leiderschap
- Administratieve processen visualiseren én meten
Voor wie is deze opleiding bestemd?
Directie, leidinggevenden, HR en stafmedewerkers uit de publieke sector en socialprofit.
Bijkomende info
Stuurgroep
Alle leden behoren tot de stuurgroep en krijgen actieve participatie in de organisatie van dit netwerk.
Methodologie
Hier wordt telkens weer een mix van volgende elementen gehanteerd:
- Aanwezigheid en rondleiding in een interessante gastlocatie uit uw sector
- Een praktijkgetuigenis rond het dagthema vanuit de gastorganisatie
- Een hoogwaardige voordracht door een externe senior expert
- Constante netwerkingskansen
- Diner in de gastorganisatie
Programma
Sessie 1: Het cruciale belang van duurzaamheid (EGS )
18 maart – 12.00-16.00
Spreker: Karine Vandenberghe
ESG staat voor Environmental Social Governance, ofwel milieu, sociaal beleid en bestuur. Deze drie indicatoren zijn belangrijk bij het bepalen van de duurzaamheid, ethiek en sociale impact van een bedrijf. En daarbij draait het niet alleen om klimaatmaatregelen, maar ook om een veilige werkomgeving, diversiteit, en de manier van leidinggeven. Door rekening te houden met de ESG-factoren draag je bij aan een duurzamere wereld. Op dit moment is duurzaamheidsverslaglegging verplicht voor o.a. beursgenoteerde bedrijven. Vanaf 2025 geldt die verplichting echter voor veel meer organisaties. En omdat zij in hun rapportage moeten opnemen hoe duurzaam hun leveranciers werken, wordt ESG ook voor de kleinere organisaties relevant. ESG is dus voor velen niet meer de ver-van-mijn-bed show.
Locatie: Stad Roeselare
Sessie 2: De kracht van generaties
17 juni - 14-18 uur
Spreker: Pascal Roskam
"De Generatiebril" verwijst naar baanbrekend werk geleid door Pascal Roskam, een expert op het gebied van generatieonderzoek en organisatieverandering. Hij biedt een verfrissende en diepgaande analyse van de verschillende generaties die momenteel in onze werkplekken en samenleving actief zijn. Pascal Roskam verkent hoe generatieverschillen van invloed zijn op werkcultuur, communicatie, en leiderschap en hoe u deze inzichten kunt gebruiken om uw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Pascal Roskam is een gerespecteerde auteur en spreker die bekend staat om zijn diepgaande kennis van generatieonderzoek. Met een passie voor het verbeteren van werkculturen en leiderschap, biedt hij met "De Generatiebril" een onmisbare gids voor iedereen die streeft naar een harmonieuze en productieve werkomgeving.
Locatie: AZ MM Gent
Sessie 3: Van crisis naar krachtig leiderschap
16 september
12.00-16.00 uur
Spreker: Bart Denys
In deze keynote deelt Bart hoe je door obstakels heen niet alleen meer veerkracht kan ontwikkelen, maar ook sterker kan worden als mens en leider. Hij benadrukt dat leiderschap vanuit kwetsbaarheid en verbinding geen teken van zwakte is, maar juist een krachtige manier van leiden, die gegrond is in menselijke neurobiologie.
Met zijn 35 jaar ervaring als kinesitherapeut en zijn werk als trainer en coach in diverse organisaties, biedt Bart praktische handvatten die je kan inzetten in je eigen leiderschap en teamwerking. Zijn benadering is een unieke combinatie van wetenschappelijke kennis en inzichten uit oosterse wijsheid tradities.
Of je nu te maken hebt met stressvolle situaties of leidinggeeft in een uitdagende omgeving, Bart laat zien hoe je met meer inzicht en compassie richting kunt geven aan jezelf en je team.
Op dinsdag 22 maart 2016 bevond Bart zich op Zaventem toen de bommen ontploften tijdens de terroristische aanslag. Een gebeurtenis die zijn leven een totaal andere en onverwachte wending gaf. Trauma zorgt voor een kortsluiting in het brein waardoor er geen verbinding meer is tussen de verschillende delen. Deze disconnectie wordt gereflecteerd in alle delen van mens zijn. Trauma genezen is ‘reconnecting all the dots’.
Locatie:Zorginstelling in Gent - locatie nog te bepalen
Sessie 4: Administratieve processen visualiseren én meten
18 november, 14.00-18.00 uur
Spreker: Dirk Roelens
In een snel veranderende zakelijke omgeving is het optimaliseren van administratieve processen van cruciaal belang om efficiëntie en klanttevredenheid te waarborgen. Traditionele methoden van procesanalyse schieten vaak tekort om de complexiteit en dynamiek van moderne administratieve workflows volledig te begrijpen. Value Stream Mapping (VSM), een krachtige Lean-tool, biedt een visuele manier om processen te analyseren, verbeteringen te identificeren en verspilling te elimineren. Deze training neemt je mee naar de principes van VSM, gericht op het analyseren en meten van administratieve processen om maximale waarde te creëren.
Locatie: Ruddersstove, Brugge
Lesdata
Datum | Startuur | Einduur |
---|---|---|
dinsdag 18/03/2025 | 12:00 | 16:00 |
dinsdag 17/06/2025 | 14:00 | 18:00 |
dinsdag 16/09/2025 | 12:00 | 16:00 |
dinsdag 18/11/2025 | 14:00 | 18:00 |
Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
Contact
- T: 078 35 39 30
- Tine@escala.be
Spreker:
Karine Vandevelde
Pascal Roskam
Bart Denys
Dirk Roelens
Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.