Relaxatie - zelfontspanning


Leer eenvoudige zelfontspanningsmethodes en pas ze meteen toe in de praktijk
Opleiding Zorgtechnieken 190057

Introductie

Wat is zelfontspanning?

Tijdens deze reeks leer je verschillende ontspanningstechnieken, zodat je zelf in staat bent om deze in de praktijk toe te passen.

Het gaat om eenvoudige oefeningen die je in staat stellen om te leren omgaan met stress. En, je krijgt inzichten hoe je minder leuke situaties weet om te buigen in positiviteit.

Omschrijving

De maatschappij is veeleisend, het aantal prikkels wie we dagelijks te verwerken krijgen zijn enorm en de verwachtingen zijn groot. Niet te verwonderen dat dit voor heel wat mensen op een bepaald moment teveel wordt.

Stress, slapeloosheid, hoofdpijn, depressie, burn-out, maar ook spierspanningen, maag- en darmklachten, alsook heel wat andere ongemakken steken vaak de kop op.

Het levenscomfort gaat achteruit. Met alle gevolgen van dien. Voor jezelf, je gezin, je vriendenkring, je collega’s, je werkgever, …

Via deze reeks leren we jou op een zelfstandige manier om te gaan met teveel aan spanning. Zelfstandig, zodat je niet afhankelijk wordt van externe hulp.

Een voor een praktische lessen boordevol tips & trick!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Deze training is bedoeld voor mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen en daardoor weinig kunnen verdragen van hun collega’s. Het kan helpen bij stress, piekeren, slapeloosheid, vermoeidheid, paniekaanvallen, faalangst, migraine, spierspanningen, overspannenheid, hyperventilatie, burn-out, maagklachten, depressie, hoog sensitiviteit, enz.
  • Deze training is bedoeld voor mensen die zich moeilijk kunnen ontspannen en/of ongemakken ervaren te wijten aan stress. Stress die te wijten is aan werk, privé-situatie, sportprestaties, …

Voorkennis

Voor deze workshop is geen enkele voorkennis vereist.

Programma

  • Via zeer eenvoudige oefeningen leer je stap voor stap hoe je bijna overal tot rust kan komen en hoe je stress en vermoeidheid kan verminderen.
  • Ook worden verschillende houdingen aangeleerd zodat iedereen op een comfortabele manier tot ontspanning kan komen.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.