Oncologische voet- en onderbeenmassage


Belevingsgerichte voet- en onderbeenmassage voor oncologische patiënten.
Opleiding Zorgtechnieken 170244

Omschrijving

In de voetverzorging wordt men meer en meer geconfronteerd met oncologische zorgvragers. Voetverzorging bij deze risicopatiënten kunnen enkel mag enkel uitgevoerd worden door paramedicus.

U kunt als voetverzorger daarentegen wel een verschil maken binnen de pijnbeleving, het behoud van een goede doorbloeding en huidfunctie alsook in het verwerkingsproces van de zorgvrager met zijn ziekte.

Na een uitgebreid intakegesprek leert u de zachte deugddoende technieken voor het uitvoeren van een zorgmassage van het onderste lidmaat.

Hieronder kunt u enkele voordelen terugvinden van massage bij kankerpatiënten:

  • Massage bij kanker is een complementaire ondersteuning die zorgt voor rust en ontspanning, die helpt om alle zorgen en stress die de ziekte en de behandelingen met zich meebrengen eventjes opzij te schuiven.
  • De massage wordt aangepast aan de fase van de behandelingen en de conditie van de klant, ondersteunt het herstel en heeft een positieve invloed op het immuunsysteem.
  • Ook voor palliatieve patiënten in het algemeen, kan deze deugddoende aanraking een waardevolle ondersteuning zijn.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding richt zich tot professionals die actief zijn in onderstaande sectoren:

  • voetverzorging
  • schoonheidszorgen
  • (mantel)zorg

Programma

  • Theoretische achtergrond binnen de oncologie
  • Zorgmassagetechnieken van voet- en onderbeen

Karina Goens:

In 2011 ging Karina van start in haar praktijk voor voetverzorging, zo kwam ze in contact met personen met uiteenlopende aandoeningen.

Vervolgens studeerde ze in 2015 af aan Hogeschool Vives als Wellnessconsulent Care & Vitality, daarna ging ze zich verder gaan specialiseren in het geven van massages en verzorgingen met bijzondere aandacht voor personen met kanker en chronische aandoeningen.

Ondertussen heeft ze door stages en het werken in zorginstellingen heel wat ervaring mogen opdoen zodat ze met haar expertise mensen met/na kanker en zorgvragers op een verantwoorde en veilige manier kan verzorgen en masseren.

Sinds juni 2022 is Karina afgestudeerd als Esthetisch Deskundige, hierdoor heeft ze heel wat nieuwe kennis omtrent de huid, oorzaken van huidproblemen en werkingsstoffen voor het verbeteren van de huid opgedaan.

In haar praktijk ondersteunt ze mensen bij en na kanker en zorgvragers met voetverzorging, gelaatsverzorging, massage en relaxatie.

Met deze verworven kennis geeft ze tijdens het lesgeven graag haar ervaringen door aan mensen met dezelfde passie.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.