Koude lijn vs. warme lijn

Opleiding Zorgtechnieken 111281

Introductie

Deze opleiding rond maaltijdproductie en maaltijddistributie via koude lijn, warme lijn en andere methodes zorgt voor meer inzicht in onder andere de operationele en organisatorische problematiek, aspecten van voedselveiligheid het optimaliseren van de kwaliteit en het tegemoet komen aan klantverwachtingen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Verantwoordelijken in  grootkeuken en catering, facilitaire managers, F&B managers.

Voorkennis

Niet noodzakelijk. Praktijkervaring en/of een kok- of grootkeukenopleiding kan een pluspunt zijn.

Programma

Warme lijn, koude lijn, assemblagekeuken en combinaties

  • Principes
  • Types, eigenschappen, kenmerkende processen en technieken
  • Kwaliteitsbeheersing (Product,  procesbeheersing, voedselveiligheid, klantgerichtheid...)
  • Impact op de organisatie van bereiding en distributie
  • Voor- en nadelen

Kwaliteitbeheersing

  • Kwaliteit van eindproduct
  • Klant en stakeholder
  • Operationele aspecten
  • Organisatorische aspecten

 

Operationele en organisatorische aspecten

  • Infrastructuur & uitrusting
  • Personeelsinzet
  • Kosten

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 10/01/2019 09:00 12:00
donderdag 10/01/2019 13:00 16:00

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • SBM Gent
  • Tramstraat 63
  • 9052 Zwijnaarde
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Geert Bruggeman

  • Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
  • Gastdocent Syntra West