HACCP voor starters of als opfrissing

Opleiding Zorgtechnieken 120932

Introductie

Opleiding om de basisprincipes van HACCP onder de knie te krijgen.

Omschrijving

De wet verplicht werkgevers het personeel degelijk op te leiden om de hygiëne ten allen tijde te waarborgen. Het zijn de mensen op de werkvloer die de HACCP-principes in de praktijk moeten toepassen. U leert op praktische en meteen toepasbare manier wat HACCP op de werkvloer inhoudt.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Personen die met levensmiddelen omgaan. Ze moeten gecontroleerd, opgeleid en/of gevormd worden op het gebied van hygiëne, al naargelang de beroepsactiviteit.
  • Verantwoordelijken voor de ontwikkeling en het onderhoud van de in artikel 5, lid 1 bedoelde procedure, of voor de toepassing van de desbetreffende gidsen, moeten de nodige opleiding inzake de beginselen van HACCP krijgen.
  • Personen, tewerkgesteld in bepaalde levensmiddelensectoren, die moeten voldoen aan de nationale voorschriften betreffende de opleidingseisen.

Voorkennis

Er is geen voorkennis vereist.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

Basisprincipes van HACCP.

Programma

  • Het hoe, waarom en de zin van het HACCP-systeem
  • Concrete betekenis van de wetgeving voor de voedingsindustrie
  • Hygiëne op de werkvloer met de juiste attitudes
  • Betekenis HACCP
  • Belang van orde en netheid in de productie
  • Afval en vuilnis op de grond
  • Noodzaak van aangepaste kledij
  • Persoonlijke hygiëne
  • Belang van handen wassen
  • Belang van grondige reiniging
  • Goede reinigingsproducten en gebruikte hoeveelheden
  • Verschil tussen reinigen en desinfecteren
  • Belang van desinfecteren
  • Microbiologie