Praktijkmodule kandidaat asbestdeskundige inventarisatie


“Op weg naar een asbestvrij Vlaanderen”

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze module hebt u meer inzicht in de praktijk met de nadruk op opsporen van asbesthoudende materialen, staalname, beschermingsmaatregelen, asbestverwijdering, risicoanalyse, …

Omschrijving

In de loop van 2022 wordt het verplicht om een asbestattest te hebben bij de verkoop van gebouwen en woningen ouder dan 2001. Uiterlijk tegen 2032 moet iedere eigenaar van een gebouw beschikken over een asbestattest waar bij verhuur van de woning de eigenaar een kopie moet bezorgen aan de huurders.

Voor de opmaak van dit “asbestinventarisattest“ zal beroep moeten gedaan worden op “gecertificeerde asbestdeskundigen inventarisatie”, want enkel zij zullen een geldig attest kunnen opmaken.

Na het volgen van een verplichte opleiding bij een erkende certificatie-instelling en het slagen in het examen zullen kandidaten asbestdeskundigen kunnen gecertificeerd worden.

Bent u kandidaat asbestdeskundige dan moet u alvorens te starten met deze verplichte opleiding over een goede basiskennis asbest beschikken. Deze basiskennis kunt u verwerven hetzij door zelfstudie en ervaring hetzij door  een opleiding te volgen.

Wanneer u beschikt over de vereiste basiskennis dan is het zeker nog altijd een aanrader om de hier aangeboden optionele praktijkmodule te volgen.

Beschikt u niet over de vereiste basiskennis dan raden wij u aan om eerst onze opleiding “Basiskennis kandidaat asbestdeskundige inventarisatie” te volgen.

Vervolgens kunt u dan inschrijven voor de hier aangeboden praktijkmodule.

FEDASBEST, de Nationale beroepsvereniging van asbestdeskundigen en erkende asbestlaboratoria en Skilliant zijn  uitstekend geplaatst om een kwaliteitsvolle en praktische opleiding door ervaren deskundigen aan te bieden.

De opleidingen gebeuren in partnership tussen Fedasbest en Escala, waarbij er uitwisseling van persoonsgegevens zal zijn, doch uitsluitend in het kader van de samenwerking.

Deze opleiding werd door het BIV Beroepsinstituut Van Vastgoedmakelaars erkend voor 8 uren permanente vorming voor de vastgoedmakelaar.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Kandidaat asbestdeskundigen inventarisatie die gecertificeerd willen worden en reeds beschikken over een goede basiskennis asbest.

Personen actief in de bouwnijverheid, immobiliën, vastgoedmakelaars, architecten, advocaten, notarissen, energiedeskundigen, EPB-verslaggevers, preventieadviseurs,  milieucoördinatoren, ….

Personen die reeds een basiskennis asbest hebben en op zoek zijn naar praktijkervaring.

Toelatingsvoorwaarden

Minstens hoger secundair onderwijs.

U beschikt over de vereiste basiskennis, zie onze opleiding 'Basiskennis kandidaat asbestdeskundige inventarisatie'.

Methodologie

De docenten zijn ervaren asbestdeskundigen van Fedasbest.

De docenten maken gebruik van diverse audiovisuele middelen waardoor de lessen interactief verlopen.

Het programma is afgetoetst aan de eindtermen van OVAM.

De nadruk ligt op het verwerven van praktische kennis.

Na het volgen van de opleiding ontvangt u een attest van deelname.

Programma

  • Toepassingen asbesthoudende materialen opsporen.
  • Staalnames en beschermingsmaatregelen in praktijk.
  • Risicoanalysetechnieken zoals bedoeld in Codex en Vlarema.
  • Voorbeeldcasussen.
  • Asbestverwijderingswerken – methodieken:

- Eénvoudige handelingen/ met bijkomende maatregelen.

- Couveusezak methode.

- Hermetische zone.

Deze opleiding wordt georganiseerd door onze partner SBM, cvba Skilliant.

Kies eerst een locatie/tijdstip om deze gegevens te kunnen zien
2021-339-2-OmschrijvingDocent-2.jpg

FEDASBEST, de Nationale beroepsvereniging van asbestdeskundigen en erkende asbestlaboratoria en Skilliant - Escala zijn uitstekend geplaatst om een kwaliteitsvolle en praktische opleiding door ervaren deskundigen aan te bieden.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.