Aandachtspunten bij het werken langs de openbare weg


60 minuten webinar: Bewust bezig zijn met het voorkomen van ongevallen en incidenten
Webinar Veiligheid 200564

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van dit webinar hebt u inzicht in de te volgen regelgeving en kunt u een aantal risicovolle situaties gepast inschatten.

Omschrijving

Werkzaamheden op en langs de openbare weg, we worden er allemaal dagelijks mee geconfronteerd. Zoals u weet, zijn er heel wat minder leuke gevolgen op te noemen zoals verstoren van de vrije doorgang van het verkeer, het in gevaar brengen van zowel de weggebruikers als de wegenwerkers, de risico’s voor de omwonenden, enz.

Hoe gaat u hiermee om, hoe moet u reageren op incorrect of onvoorspelbaar handelen van de betrokken partijen?

Door het nemen van doordachte en gepaste maatregelen kunnen werkzaamheden op of langs de openbare weg op een veiliger manier. Hebt u hier ook voldoende aandacht voor?

Dit webinar helpt u alvast op weg om meer structuur te brengen in de manier van werken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze opleiding is opengesteld voor leidinggevenden van besturen en bedrijven die personeelsleden inzetten bij werken langs de openbare weg.

Methodologie

Na de opleiding beschikt u over een aantal direct bruikbare tips en inzichten zodat u kunt meehelpen aan het voorkomen van ongewenste situaties en ongevallen bij werkzaamheden langs de openbare weg. De docent spreekt vanuit zijn ervaring, geen saaie theorie dus maar boeiende inzichten die resultaat opleveren.  

Programma

  • Algemene regels inzake het werken langs de openbare weg
  • Communicatie en signalisatie
  • Voorbeelden van risicovolle situaties waarbij we telkens bespreken welke gepaste maatregelen we kunnen nemen en wat preventief kan gedaan worden om ongevallen te voorkomen

Christophe Vandenberghe tilt met zijn kennis en ervaring als politieman en docent de opleiding naar een hoger niveau. Niet alleen weet hij waarover hij praat, ook zijn stijl van lesgeven is zeer aangenaam en boeiend.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.