Kettingzaaggebruik ECS1 + 2


De ECS-opleiding voor de professionele bosbouwer/houtverkoper
Opleiding Openbaar groenbeheer 180541

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Na het volgen van deze opleiding kent u de Europese standaarden voor kettingzaaggebruik en kan u deze vlot toepassen. U bent goed voorbereid voor het afleggen van het examen ECC1 en het examen ECC2.

Introductie

Als bosbouwer of houtkoper moet u vanaf 1 september 2019 in het bezit zijn van een ECC-attestatie om nog te kunnen werken met de kettingzaag in openbare bossen in Vlaanderen.

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil daarmee de veiligheid van de kettingzaaggebruiker vergroten en ongevallen vermijden. Deze opleiding bereidt u voor op het afleggen van het examen ECC1 en ECC2.

Syntra West en Escala zijn door de Vlaamse Overheid erkend als opleidings- en examencentrum. Bij ons kan u de officiële ECC-examens afleggen volgens niveau, en behaalt u het officiële ECC-certificaat.

Omschrijving

Deze verkorte opleiding is enkel bedoeld voor professionele kettingzaaggebruikers met ervaring. Op drie dagen scherpt u uw kennis van kettingzaaggebruik en -onderhoud aan, en leert u de juiste technieken voor het vellen van bomen en het doorkorten van hout, volgens de geldende Europese standaarden. Zo wordt u perfect voorbereid op het afleggen van het examen ECC1 en ECC2.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Professioneel actieve bosbouwers en houtkopers die ook na 1 september 2019 actief wensen te blijven in openbare bossen in Vlaanderen.

Voorkennis

U hebt een aantal jaar ervaring met kettingzaaggebruik en bent actief als professioneel kettingzaaggebruiker.

Toelatingsvoorwaarden

Professioneel actief zijn als zelfstandige bosbouwer of houtkoper, of als medewerker binnen het bosbouwbedrijf.

Cursusmateriaal

De deelnemer aan deze opleiding dient verplicht te beschikken over volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: veiligheidsschoenen met zaagbescherming, zaagbroek, werkhandschoenen, veiligheidshelm met gehoor- en gezichtsbescherming.

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.