Examen ECC 1 en ECC 2 NIEUW

Opleiding Openbaar groenbeheer 140962

Introductie

Vanaf 1 september 2019 moet iedereen die met een kettingzaag werkt in de Vlaamse openbare bossen over het 'European Chainsaw Certificate' (ECC) beschikken. Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) wil daarmee de veiligheid van de kettingzaaggebruiker vergroten en ongevallen vermijden.

Syntra West en Escala zijn door de Vlaamse Overheid erkend als opleidings- en examencentrum. Bij ons behaalt u de officiële ECC-certificaten.

We richten deze 2 examens tijdelijk in op 1 dag: zowel het examen ECC 1 Kettingzaagonderhoud en doorkorttechnieken als het examen ECC 2 Basis velling wordt op deze dag georganiseerd.

Deze examendagen zijn exclusief bestemd voor de professionele kettingzaaggebruikers: bosbouwers, houtkopers, ... Ze beogen deze professionelen op een snelle en efficiënte manier aan hun verplichte ECC-attestatie te helpen. Deelnemers die voorafgaandelijk de opleiding ECS1&2 voor professionelen gevolgd hebben zijn goed voorbereid om aan deze examens deel te nemen. Het examen ECC1&2 wordt afgenomen op één halve dag.

Let op: een deelnemer die niet slaagt voor het onderdeel ECC1 zal, zelfs als het onderdeel ECC2 met succes werd afgelegd, géén ECC-attestatie kunnen ontvangen.Voor wie is deze opleiding bestemd?

Zelfstandige bosbouwers en houtkopers met een gedegen ervaring in kettingzaaggebruik.

Medewerkers van het bosbouwbedrijf met een gedegen ervaring in kettingzaaggebruik.

Voorkennis

De Europese minimumstandaarden voor kettingzaaggebruik kennen en kunnen toepassen.

Toelatingsvoorwaarden

Profesioneel actief zijn als zelfstandig bosbouwer, houtkoper, ... of medewerker zijn in het bosbouwbedrijf.

Methodologie

theoretisch en praktisch examen

Lesdata

Datum Startuur Einduur

Deze data zijn nog onderhevig aan wijzigingen.

Locatie

  • Regionaal Landschap Vlaamse Ardennen
  • Veemarkt 27
  • 9600 Ronse
Bekijk op Google Maps

Contact

  • T: 078 35 39 30
  • F: 051/268754
  • info@escala.be

Getuigschrift

U ontvangt bij positief resultaat de officiële attesten ECC 1 en ECC 2

Cursusmateriaal

De deelnemer aan dit examen dient verplicht te beschikken over volgende persoonlijke beschermingsmiddelen: veiligheidsschoenen met zaagbescherming, zaagbroek, werkhandschoenen, veiligheidshelm met gehoor- en gezichtsbescherming.