Uw Sociale Media Strategie in één dag - Sociale Media in publieke & non-profit organisaties


Strategisch aan de slag met social media
Opleiding Klantgerichtheid 160153

Introductie

U ziet als non-profit organisatie of openbaar bestuur ongetwijfeld heel wat mogelijkheden in het gebruik van sociale media, maar hebt u op vandaag al een strategie?

In deze training leert u in één dag een social media strategie voor uw organisatie uit te werken.

Uw trainer, Nadja Desmet, kent de wereld van non-profit organisaties en openbare besturen als geen ander. Ze vult haar ruime expertise en ervaring als social media strateeg aan met een hands-on aanpak in het overbrengen van haar kennis.

Omschrijving

In deze training leert u in 1 dag een sociale media strategie voor uw organisatie uit te werken.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Deze training is voor u bedoeld als u voor uw non-profit of publieke organisatie professioneel aan een sociale media strategie wil werken. We trainen in kleine groep waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen.

Dit is geen technische opleiding over hoe de verschillende sociale media kanalen werken. Wel zien we wat u met de verschillende sociale media kanalen kunt doen en hoe u deze best kunt inzetten in uw sociale media strategie.

Bijkomende info

U kan deze training ook boeken als in-house training, in ongewijzigd programma of specifiek ontwikkeld op maat van uw organisatie. U kan ook bij ons terecht voor coaching en consulting. Voor meer info, contacteer Tine of via tine@escala.be.

Methodologie

Training in kleine groep. Theorie & praktijk wisselen elkaar af.

Wat kent u na het volgen van deze opleiding?

 • U kent uw weg in het social media landschap, u weet hoe u sociale media kunt inzetten in uw organisatie
 • U kan de strategie voor uw organisatie bepalen en uitwerken, u kent alle conversatie en content basics
 • U kan zelf aan de slag met concrete sociale media kanalen, u weet welke sociale media platformen u kunt inzetten en hoe deze optimaal te gebruiken
 • U weet hoe u uw strategie monitort en optimaliseert

Programma

Wat zijn de mogelijkheden met sociale media specifiek voor non- en social profit organisaties en lokale besturen? Leiden ze tot meer betrokkenheid? Hoe zet u deze nieuwe media in bij het organiseren en vormgeven van uw beleid? Kan het uw dienstverlening versterken? Hoe past het in uw bestaande communicatiestrategie en dienstverleningsaanbod? Hoe pakt u het juist aan?

 • Sociale media op maat van non-profit: waar zit de nuance?
 • Welke kanalen kunt u inzetten? Welke boodschap past bij welk kanaal?
 • Hoe bepaalt u uw doelgroepen? Wie zijn de stakeholders bij het bepalen van uw strategie?
 • Content, community & netwerkbuilding, omgevingsanalyse, luisteren wat leeft, crisiscommunicatie, participatie, reputatie-management, adverteren, monitoren, ...

Examen

...

Lesdata

Datum Startuur Einduur
donderdag 31/10/2019 09:30 12:30
donderdag 31/10/2019 13:30 16:30

Data onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.

Locatie

 • Cepa
 • Brouwersvliet 33
 • 2000 Antwerpen
Bekijk op Google Maps

Contact

 • T: 078 35 39 30
 • F: 051/268754
 • Tine@escala.be

Prijsinfo

Inschrijvingsrecht voor magistraten, gerechtelijke stagiairs en personeelsleden van de rechterlijke orde: 150 euro (excl. BTW)

Opleiding erkend door IGO (SOC-E18096). Gelieve 'IGO' te vermelden bij uw inschrijving.

Gelieve bij inschrijving uw functie en korps te vermelden.

"Voor hen die zich inschrijven doch niet effectief aanwezig zijn neemt het Instituut voor gerechtelijke opleiding de eventuele kosten niet ten laste.

Vervanging door een collega is evenwel toegestaan, die dan met vermelding van naam en functie tekent naast de naam van de vervangen collega."

2016-153-1-OmschrijvingDocent-1.jpg

Nadja Desmet is zelfstandig sociale mediastrateeg bij socialemediaburo.be. Ze volgt sinds lange tijd de online trends en sociale media mogelijkheden op de voet.

Nadja begeleidt openbare besturen en non-profit organisaties bij het uittekenen en implementeren van hun sociale media stategie.