ZOOmertrainingen: Word InDesign expert in 24 uur!


Adobe InDesign expert in 3 dagen!
Opleiding ICT en informatiemanagement 190307

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

De eerste dag leert u de basisprincipes om op een efficiënte manier documenten op te maken en te corrigeren. Hoe zit de werkruimte van Adobe InDesign in elkaar? Welke tools heeft u nodig om bestaande documenten aan te passen? En met welk gereedschap kan u beelden plaatsen? We maken samen een goede template die steeds opnieuw kan gebruikt worden.

Tijdens de tweede dag gaan dieper in op het gebruik van stijlen. Nested styles en next styles versnellen uw workflow aanzienlijk. Wat zijn de mogelijkheden zijn en hoe pakt u dat aan?

Tot slot leert u een basis in scripting in InDesign, zonder enige programmeerkennis.

De laatste dag wordt een dag vol hands-on tips & tricks om onmiddellijk te gebruiken. Leer masterpages baseren op andere masterpages om sneller fundamentele wijzigingen te doen. U leert live koppelingen maken met Microsoft Excel en Microsoft Word om geen gegevens meer over het hoofd te zien. U krijgt tips om conditionele tekst op te maken. En we leren u de tricks van basiskleuren om snel uw layout in een andere kleur op te maken.

Deze 3 dagen spreiden zich over de 2 zomermaanden, zo heeft u tussen de verschillende dagen nog ruim de tijd om er zelf mee aan de slag te gaan.

Introductie

Volg deze zomer twee of meerdere trainingen in samenwerking met Catena Company en krijg een jaar lang voor het hele gezin toegang tot ZOO Antwerpen en Planckendael. Het volledig overzicht vindt u op https://sbm.be/zoomertrainingen.

Omschrijving

De mogelijkheden binnen Adobe InDesign zijn enorm, zowel voor functionele doeleinden als voor creatieve. In 3 dagen wordt u deze zomer een echte expert.

Word expert in 24u' omvat 3 losse trainingsdagen: 'basics in één dag', 'the next level' en 'expert tips & tricks'.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Iedereen die met Adobe InDesign wil leren werken.

"In kader van de GDPR informeert SBM dat de gegevens van de ingeschreven cursisten zullen worden gecommuniceerd aan de partner Catena Company in het kader van de opleiding.”

Voorkennis

Basiskennis gebruik computer is vereist.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 15 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

zoomertraining-1-1_2019-307.jpg

Programma

Wat u tijdens deze training leert:

 • Eenvoudige paginalay-outs
 • Effecten en typografische mogelijkheden
 • Kolommen en tabellen
 • Gebruik van stijlen
 • Output- en export mogelijkheden
 • Tabellen creatief aanpakken
 • Basis in scripts (zonder kennis in programmeren)
 • Basiskleuren
 • Masterpages baseren op andere masterpages
 • Het optimaliseren van letterafstanden (kerning)
 • Live koppelen met Microsoft Excel en Microsoft Word
 • Conditionele tekst