Apple Final Cut Pro


Professionele videobewerking
Opleiding ICT en informatiemanagement 070042

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

Tijdens de cursus ontdekt u zelf de mogelijkheden en het gebruiksgemak van Final Cut Studio. U leert de interface kennen en gebruiken en raakt bekend met het optimale gebruik van verschillende bestandsformaten. Tenslotte leert u uw producties professioneel afmonteren met muziek en titels.

Omschrijving

Final Cut Pro maakt professionele videobewerking voor het grote publiek mogelijk. Het programma is in korte tijd uitgegroeid tot 's werelds populairste professionele videobewerkingsprogrammatuur. Het is ontworpen om te gebruiken in een professionele broadcast- en postproductieve omgeving. Met dit programma kunnen televisiemakers en filmers, tegen een fractie van de kosten van de traditionele bewerkingssystemen, veel meer beeldmateriaal produceren.

Deze opleidingreeks wordt gegeven door docent Benjamin van Eenoo. Benjamin is expert in de materie. Hij werkt voor o.a. voor VTM, VRT & HLN Video Showbizz.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

De cursus is bestemd voor medewerkers uit mediabedrijven of -afdelingen, videorealisatoren of editors die werken of willen gaan werken met Final Cut Pro.

Voorkennis

U hebt kennis van het MAC-besturingssysteem.

Methodologie

De cursus wordt klassikaal gegeven in groepen van maximum 14 personen. U kunt dus rekenen op maximale persoonlijke aandacht. Na de theoretische uitleg werkt u aan praktijkoefeningen. U ontvangt ook lesmateriaal als ondersteuning van de praktijklessen. De hierboven genoemde informatie betreft het open cursusaanbod.

OP ZOEK NAAR EEN PRIKKELENDE MAATTRAINING OF BEGELEIDING?

Om uw persoonlijke of bedrijfsgebonden groeiambities waar te maken kan u op ons vertrouwen. Wat uw uitdaging ook is, we vinden binnen ons ruime netwerk van ervaren vakspecialisten en -trainers beslist de mensen met wie u uw doelstellingen kan bereiken. Vertrekkend vanuit uw behoeften, visie en strategie ontwikkelen wij een oplossing volledig afgestemd op uw noden en wensen. Onze hands-on aanpak zorgt ervoor dat u praktische en bruikbare oplossingen hebt die onmiddellijk toepasbaar zijn.

Bovendien bepaalt u ook mee de best geschikte organisatievorm qua locatie, tijdstip en duur. De opleidingen en begeleidingen kunnen worden georganiseerd in uw bedrijf, op één van onze campussen of op een andere locatie naar uw keuze. Ook na uw opleiding of begeleiding wordt u nog verder ondersteund. Verbeteringen en veranderingen vragen immers continue aandacht. Dit zorgt er dan ook voor dat u volgens de juiste stappen verderop kan en uw investering blijft renderen. Bovendien kan u als zelfstandige of onderneming gebruik maken van 40% korting via de KMO-portefeuille.

apple-final-cut-video-videomon-3-1_2007-42.png

Programma

  • Interface
  • Behandeling van de verschillende bestandsformaten
  • Montagetechnieken (zowel technisch als inhoudelijk een verhaal vertellen)
  • Multicamera
  • Stills importeren en exporteren
  • Basis color grading in het programma zelf (zonder externe programma's)
  • Afmonteren met muziek en titels
  • Exporteren voor op het web, Instagram, Facebook en DVD
  • Monteren in 360 graden

Benjamin Van Eenoo

Referenties: VTM Nieuws sport, VRT journaal sport, HLN Online Video Showbizz, video's social media Club Brugge

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.