Koude lijn vs. warme lijn


Geoptimaliseerde maaltijdproductie en-distributie
Opleiding Grootkeuken & HACCP 111281

Introductie

Deze opleiding rond maaltijdproductie en maaltijddistributie via koude lijn, warme lijn en andere methodes zorgt voor meer inzicht in onder andere de operationele en organisatorische problematiek, aspecten van voedselveiligheid, het optimaliseren van de kwaliteit en het tegemoet komen aan klantverwachtingen.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

  • Verantwoordelijken in grootkeuken en catering
  • Facilitaire managers
  • F&B manager

Voorkennis

Voorkennis is niet noodzakelijk. Praktijkervaring en/of een kok- of grootkeukenopleiding kan een pluspunt zijn.

Programma

Warme lijn, koude lijn, assemblagekeuken en combinaties

  • Principes
  • Types, eigenschappen, kenmerkende processen en technieken
  • Kwaliteitsbeheersing (Product,  procesbeheersing, voedselveiligheid, klantgerichtheid...)
  • Impact op de organisatie van bereiding en distributie
  • Voor- en nadelen

Kwaliteitbeheersing

  • Kwaliteit van eindproduct
  • Klant en stakeholder
  • Operationele aspecten
  • Organisatorische aspecten

Operationele en organisatorische aspecten

  • Infrastructuur & uitrusting
  • Personeelsinzet
  • Kosten

Cursusmateriaal

Alle deelnemers krijgen ook een boek (Facility Management, catering) ter waarde van 45€.

Geert Bruggeman

  • Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
  • Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
  • Gastdocent Syntra West

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.