Koude lijn vs. warme lijn
Geoptimaliseerde maaltijdproductie en-distributie
Introductie
Deze opleiding rond maaltijdproductie en maaltijddistributie via koude lijn, warme lijn en andere methodes zorgt voor meer inzicht in onder andere de operationele en organisatorische problematiek, aspecten van voedselveiligheid, het optimaliseren van de kwaliteit en het tegemoet komen aan klantverwachtingen.
Voor wie is deze opleiding bestemd?
- Verantwoordelijken in grootkeuken en catering
- Facilitaire managers
- F&B manager
Voorkennis
Voorkennis is niet noodzakelijk. Praktijkervaring en/of een kok- of grootkeukenopleiding kan een pluspunt zijn.
Programma
Warme lijn, koude lijn, assemblagekeuken en combinaties
- Principes
- Types, eigenschappen, kenmerkende processen en technieken
- Kwaliteitsbeheersing (Product, procesbeheersing, voedselveiligheid, klantgerichtheid...)
- Impact op de organisatie van bereiding en distributie
- Voor- en nadelen
Kwaliteitbeheersing
- Kwaliteit van eindproduct
- Klant en stakeholder
- Operationele aspecten
- Organisatorische aspecten
Operationele en organisatorische aspecten
- Infrastructuur & uitrusting
- Personeelsinzet
- Kosten
Cursusmateriaal
Alle deelnemers krijgen ook een boek (Facility Management, catering) ter waarde van 45€.
Geert Bruggeman
- Lector kwaliteitszorg en voedingsproductie, Artesis-Plantijn Hogeschool Antwerpen
- Zaakvoerder adviesbureau Qreactiv (voedingsveiligheid en kwaliteit)
- Gastdocent Syntra West
Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.