Creatieve eenpansgerechten


Praktische workshop
Opleiding Grootkeuken en HACCP 111277

Wat kent men na het volgen van deze opleiding?

We leren u de regels van de kunst tijdens 4 kooksessies. We starten telkens met een korte uiteenzetting van praktische tips die u zullen helpen bij het opstellen van een menu en het koken van eenpansgerechten. Daarna passen we de opgedane kennis en tips toe in de praktijk door samen te koken. Dankzij de professionele begeleiding van de docent leert u heerlijke eenpansgerechten te maken.

Introductie

Koken in de grootkeuken en thuiszorg is de laatste jaren enorm geëvolueerd. Vroeger had men vaak een negatief beeld over die maaltijden die werden bereid.Dankzij vele inspanningen en de nieuwe technologieën, is de kwaliteit en het imago enorm toegenomen.

Men beseft nu dat het best mogelijk is om gezond, lekker en gevarieerd te koken voor deze doelgroep!

Omschrijving

Tijdens deze vierdelige workshop willen we aantonen en aanleren hoe u op een kostenbewuste manier heerlijke eenpansgerechten kunt maken.

Bovendien evalueren we zelf onze kookkunsten. Na de tips en tricks worden de gerechten in groep bereid en kunt u proeven. Hierdoor sluiten we elke sessie af met een heerlijke maaltijd!

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Koks en keukenmedewerkers uit ziekenhuizen, rust- en verzorgingstehuizen, woon- en zorgcentra, scholen en vakantieverblijven, thuiszorgmedewerkers.

Methodologie

Praktische workshop

Programma

Elke sessie bouwen we op rond een specifiek thema:

Sessie 1: De klassieke eenpansgerechten - Basistechnieken en basismateriaal: welk materiaal  kan gebruikt worden voor het maken van eenpansgerechten? Welke technieken moeten we onder de knie hebben om eenpansgerechten te maken?

Sessie 2: Creatief en gevarieerd koken met eenpansgerechten: hoe kunnen we ervoor zorgen dat onze eenpansgerechten als creatief en gevarieerd worden beschouwd?

Sessie 3: Gezonde eenpansgerechten: hoe kunnen we ervoor zorgen dat de eenpansgerechten naast lekker, ook gezond zijn?

Sessie 4: Budgetvriendelijke eenpansgerechten: met welk budget moeten we koken en hoe kunnen we lekkere eenpansgerechten maken tegen een haalbare prijs?

Escala helpt u graag in uw continu streven naar verbetering en professionalisering.
Via in-house opleidingen, advies en begeleiding biedt Escala de nodige ondersteuning.