Koken voor huishoudhulpen

Opleiding Zorgtechnieken 160198
NIEUW

Introductie

Steeds meer klanten van de thuiszorg zijn oudere mensen die alleen wonen. Vaak moeten thuiszorgmedewerkers ook de maaltijden bereiden voor hun klanten, naast de andere huishoudelijke taken.

Deze opleiding legt de focus op lekker en gevarieerd koken voor (alleenstaande) ouderen in een huishoudelijke keuken en rekening houdende met hun specifieke noden.

Omschrijving

In 4 thematische sessies gaan we zeer praktijkgericht aan de slag, zonder dat we daarbij de noodzakelijke theoretische onderbouw verwaarlozen en rekening houdende met uw basiskennis op gebied van voeding en koken voor deze specifieke doelgroep.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Medewerkers thuiszorg

Programma

  • Sessie 1: Basisopleiding particulier koken
  • Sessie 2: specialisatie: éénpersoonsgerechten
  • Sessie 3: specialisatie: creatief met de seizoenen
  • Sessie 4: specialisatie: diëten

Diëtiste Deborah De Jaegere is afgestudeerd als bachelor in Voedings- en dieetkunde aan KaHo St-Lieven te Gent in 2006. Daarna heeft zij zich gespecialiseerd in sportvoeding aan de hogeschool van Nijmegen