VZW-studiedag

Opleiding Wetgeving en administratie 160473

Introductie

De duizenden vzw's die actief zijn op het vlak van sociaal-cultureel werk, sport en ontspanning, zorg en gezondheid, ... betekenen een enorme verrijking voor onze samenleving. Met hart en ziel zetten deze vzw's, sommigen met personeelsleden, sommigen enkel met vrijwilligers, zich in voor hun missie.

Met deze studiedag biedt Escala in samenwerking met het VSDC en CURIA enkele boeiende sessies aan voor al wie betrokken is bij het beleid van de kleine en grotere vzw's zoals bestuurders en directie alsook de actieve vrijwilligers in kleinere vzw's.

Sommige personen die actief betrokken zijn bij het beleid van vzw's hebben vanuit hun werkomgeving al heel wat kennis en ervaring met het reilen en zeilen van een vzw. Anderen zijn enkel in hun vrije tijd actief in een vzw en dan is het niet altijd evident om te beoordelen of alles correct verloopt en om eventuele oplossingen te vinden voor een stroef lopende bestuurswerking. Deze studiedag is de ideale gelegenheid om eventueel samen met andere bestuurders inspiratie op te doen voor uw organisatie en de banden aan te halen in een aangenaam kader.

Voor wie is deze opleiding bestemd?

Dankzij de verschillende modules waaruit u vrij kan kiezen, stellen we nuttige kennis en ervaring ter beschikking, zowel voor de startende als de meer ervaren bestuurder. Hieronder begrijpen we al wie actief betrokken is bij het bestuur of beleid van de vzw: zowel bestuurders en directieleden van de grote of kleine vzw's als actieve vrijwilligers in kleine vzw's.

2016-473-1-AfbeeldingInDeKijker.jpg

Programma

Uitgebreide informatie over elke sessie en docent vindt u op de eventpagina.